Friday, February 4, 2022

Orsak och verkan uppsatsföroreningar

Orsak och verkan uppsatsföroreningar



Dessutom påverkar föroreningar den globala uppvärmningen, som har ökat, men den försummas. Dessa aktiviteter genererar föroreningar som biprodukter, antingen i gasform orsak och verkan uppsatsföroreningar i fasta former, som lämnas kvar i atmosfären. Skadligt gasformigt avfall släpps ut i luften samtidigt som det fasta avfallet släpps ut i vattendragen. Orsak till föroreningar Uppsats Vad är orsakerna till föroreningar och hur kan det stoppas eller minska? Detta kan orsaka hudcancer och påverka ögonhälsan och immunförsvaret.





Relaterade uppsatser



Hej kompis! Här har vi skrivit en underbar uppsats om föroreningar. Du kommer att få det som är föroreningar? Typer av föroreningar och dess orsaker och effekter. Låt dig ta en titt nedan och öka dina kunskaper. Föroreningar har blivit ett stort problem över hela världen i dessa dagar. Till och med barnen blir medvetna om det. Det fanns en tid när föroreningar nästan inte fanns. Men nuförtiden är det överallt och påverkar miljön direkt. Allt detta händer på grund av fel mänskliga aktiviteter. Såsom transport, dumpning av avfall, användning av icke biologiskt nedbrytbara produkter, huggning av träd, etc. Olika typer av föroreningar har olika effekter på naturen.


Många arter av djur och fåglar håller på att utrotas snabbt på grund av föroreningar. Som ansvarsfulla medborgare i nästa generation borde vi behöva känna till orsakerna och effekterna av föroreningar och för att främja hur vi kan minska dem. Varje student bör lära sig hur man skriver en utmärkt uppsats om föroreningar. Låt se det nedan. Föroreningar är insamlingen av skadliga ämnen i miljön som leder till negativa förändringar. Det påverkar direkt vår natur och klimat. Föroreningar har delats in i tre huvudtyper. Dessa är vattenföroreningar, luftföroreningar och markföroreningar. Det finns dock några fler typer av föroreningar tillgängliga i naturen.


Nu, vad är en förorening? En förorening är ett ämne som orsakar föroreningar. Det kan utvecklas till natur på båda sätt, naturligt som vulkanutbrott, skogsbrand, ozon och av människor som transporter, avfall, orsak och verkan uppsatsföroreningar, fabriker. Föroreningarna är mycket skadliga och leder till skador på vattenkvaliteten, orsak och verkan uppsatsföroreningar, luft och land. Vi har tidigare sett att det främst finns tre typer av föroreningar. Men det finns också några fler typer av föroreningar, som bullerföroreningar, radioaktiva föroreningar, ljusföroreningar och termiska föroreningar.


Olika typer av föroreningar har olika effekter på miljön. Låt dig nedan se uppsatsen om olika typer av föroreningar. Vattenföroreningar är insamlingen av olika föroreningar i vattenkropparna som hav, sjö, flod, grundvatten. Föroreningar inkluderar plast, avloppsavfall, orsak och verkan uppsatsföroreningar, och avfall från fabriker m.m. Dessa föroreningar dumpas direkt i vattendragen som orsakar vattenföroreningar. Det påverkar främst vattenlevande djur och kustområdena, folk. Numera dör nästan maximalt med vattenlevande djur ut bara på grund av vattenföroreningar. Inte bara om vattenlevande djur, utan det påverkar också människor mycket allvarligt, orsak och verkan uppsatsföroreningar.


Enligt Lancet-studien orsakade vattenföroreningar 1. Och nu varje år har förorenat vatten blivit orsaken till sjukdomen hos cirka 1 miljard människor. Dessa siffror ökar snabbt. Dessutom orsakar osäkert vatten flera sjukdomar, som Giardia, Kolera, Tyfus, etc. Vatten är den mest värdefulla gåvan från guden som alla behöver för att överleva. Vi behöver bara ta itu med detta problem omedelbart. Så, föroren aldrig några vattendrag och försök att spara på vattnet. Försök också orsak och verkan uppsatsföroreningar följa regeringens regler och föreskrifter om vattenföroreningar. Luftföroreningar är förorening av atmosfären som orsakas av de skadliga partiklar som finns i luften.


Dessa partiklar kan vara i fast eller gasform som utvecklats från många källor. Luftföroreningskällor, såsom fordon, orsak och verkan uppsatsföroreningar, fabriker, dammpartiklar, vulkanutbrott, avskogning m.m. Luftföroreningar kan orsaka flera sjukdomar för människor som hjärt- och kärlsjukdomar och lungcancer och kan ibland leda till döden. En rapport har granskats om att mer än 7 miljoner människor dör varje år på grund av denna luftförorening, orsak och verkan uppsatsföroreningar. Det kan direkt infektera växterna och ekosystemet och förorena marken och vattendragen.


Bensin- och dieselfordon är de främsta luftkällorna orsak och verkan uppsatsföroreningar. Men ändå måste vi minska användningen av de resurser som orsakar luftföroreningar. Eftersom luftföroreningar kan påverka dina lungor och andningsvägar orsak och verkan uppsatsföroreningar, du måste skydda dig från det. Så, när du hör om ökningen av luftföroreningar i dina omgivande områden. Försök att inte tillbringa större delen av tiden utanför ditt hem. Håll dina fönster stängda och ta alltid ett bad för att rensa bort dammpartiklarna från din kropp. Markförorening hänvisar helt enkelt till förorening av mark orsakad av giftiga föreningar och kemikalier som har en negativ inverkan på miljön.


Föroreningar som orsakar markföroreningar, såsom bly Orsak och verkan uppsatsföroreningarKvicksilver Hg Koppar CuHerbicider, polyaromatiska kolväten, etc. Den främsta orsaken till markföroreningar är jordbruk där odlarna eller bönderna använder bekämpningsmedel på ett felaktigt sätt. Detta leder till nedbrytning av jord och därmed förlorade jorden sin bördighet. Dessutom orsakar avskogning markerosionurbanisering, dumpning av fast avfall orsakade markföroreningar. Det påverkar direkt människors hälsa. Sjukdomar orsakade på grund av markföroreningar är hosta, väsande andning, huvudvärk, illamående, kräkningar, bröstsmärtor, etc. Växter som orsak och verkan uppsatsföroreningar odlas i en förorenad miljö kan ackumulera en hög koncentration av föroreningar via en process som kallas bioackumulering.


Detta kan ytterligare leda till hälsoproblem för de växtätare som äter dessa typer av växter. Det resulterade i förlust och utrotning av olika djurarter. Jorden är mycket viktig för att varje levande organism ska överleva på jorden. Det är den huvudsakliga och enda matkällan. Vi måste följa de statliga regler som har gjorts för att minska markföroreningarna. Orsak och verkan uppsatsföroreningar att vi kan göra vår jord ren och bördig. Numera har föroreningar blivit huvudorsaken till flera problem. Vår miljö, orsak och verkan uppsatsföroreningar, inklusive människor, djur och växter påverkas på grund av föroreningar.


Det orsakar ett stort antal mänskliga dödsfall varje år, orsak och verkan uppsatsföroreningar. Tillsammans med detta orsakar föroreningar i stor utsträckning att flera djur utrotas. Även växterna har problem med sin tillväxt. Vi har tidigare sett huvudtyperna av föroreningar. Olika typer av föroreningar orsakar olika problem i miljön. Såsom, vattenföroreningar orsakar främst döden av vattenlevande djur. Luftföroreningar orsakar främst andningsproblem. Och markföroreningar orsakar främst markförstöring och jordbruksmisslyckande. Dessutom, nedan är de viktigaste effekterna av föroreningar. Vi vet att föroreningar leder till bildning av CO2. Detta resulterade senare i en enorm mängd smog i atmosfären.


Alla typer av föroreningar har en viss effekt på människors hälsa. Luftföroreningar påverkar andningsorganen som orsakar astma och lungcancer. Dessutom orsakar luftföroreningar halsinflammation, bröstsmärtor, hjärt-kärlsjukdomar. Vattenföroreningar orsakar främst mänskliga hudproblem, inklusive hudirritation, infektion och utslag. Dessutom kan orent vatten orsaka sjukdomar som tyfus, kolera och encefalit och hepatit. Global uppvärmning är det farligaste problemet vi står inför idag. Allt detta på grund av utsläppen av växthusgaser, särskilt CO2. Fordon, fabriker och avskogning är den främsta orsaken till ökningen av CO2. Ökningen av CO2 resulterade i en hög temperatur som hjälpte glaciärerna att smälta ner. Detta leder till en höjning av havsnivån som kan uppstå problem för de folk som bor nära kustområdena.


Ozonskiktet är det viktiga atmosfäriska skiktet som hjälper till att förhindra farlig strålning från att nå jorden. Men den globala uppvärmningen påverkade ozonskiktet som resulterade i hål i ozonskiktet. Därför kommer strålning från solen direkt till jorden. Vi såg precis orsakerna och de farliga effekterna av föroreningar. Luftföroreningar kan kontrolleras genom att minska användningen av fordon som avger skadliga gaser. Vi bör använda det senaste fordonet som har låg förorenande konsistens eller använda elfordon. Dessutom kan förhindrande av smällare under festivaler minska luftföroreningar och brunnsbuller.





siddhartha uppsats



En kort sammanfattning av denna artikel. Ladda ner Ladda ner PDF. Ladda ner hela PDF-paketet. Översätt PDF. Förorening Orsak och verkan Förorening är förorening av miljön av syntetiska ämnen eller energi som har skadliga effekter på levande eller icke-levande materia. Det uppstår när föroreningar förorenar den naturliga omgivningen, vilket leder till förändringar som påverkar vår normala livsstil negativt. Föroreningar är nyckelkomponenterna i föroreningar, som i allmänhet är avfallsmaterial av olika former. Miljöföroreningar är ett av de största hoten världen står inför idag.


Föroreningen av miljön är kopplad till några av de sjukdomar som finns för närvarande. Detta visar att miljöföroreningar blir ett allt värre problem som måste tas om hand så snart som möjligt. Utan samarbetet från alla globala medborgare är denna fråga omöjlig att lösa. Även om det finns ganska många människor som bryr sig om nivån av föroreningar som vår jord står inför, finns det fortfarande för många människor som ignorerar denna fråga och vissa fortsätter till och med att göra aktiviteter som ger ännu mer föroreningar till omgivningen avsiktligt eller oavsiktligt. Föroreningsnivåerna måste kontrolleras hela tiden om vi vill säkerställa att vår moder jord fortfarande är en lämplig livsplats för våra avkommor. Som man säger, försiktighet är bättre än att bota.


Om vi ​​misslyckas med att återställa den ekologiska balansen just nu skulle det vara för sent i morgon. Vad ska vi göra nu då? Det kan säkert inte finnas någon radikal lösning för de befintliga fabrikerna eftersom de inte kan lyftas kroppsligt till en plats långt från den befolkade zonen. Regeringen kan åtminstone se att framtida fabriker byggs upp på en avlägsen plats, ett industrikomplex långt borta från township. Utsläpp av fabriksavfall i floder bör förbjudas för att göra det fritt från föroreningar. Forskare bör ta reda på hur man undviker skadlig rök från fabriker och körande fordon. Avskogningen bör stoppas och skogsbruket bör utvecklas. Experter medger att föroreningseffekter ganska ofta underskattas och att mer forskning behövs för att förstå sambanden mellan föroreningar och dess effekter på alla livsformer.


Vi vet att föroreningar orsakar inte bara fysiska funktionshinder utan även psykiska och beteendestörningar hos människor. Ökning av kolmonoxid: Ökningen av kolhalten i atmosfären åtföljs av den globala varningen. Som ett resultat ökar medeltemperaturen i miljön. Forskare har förutspått att världen kommer att möta fler översvämningar eftersom glaciärerna i bergen kan smälta. Det är skyldigt att orsaka otaliga förstörelse för människorna på slätterna. Hälsoproblem: Titta på din närhet och du skulle hitta många människor som lider av andningsbesvär.


Dessutom kommer människor som utsätts för skadliga föroreningar sannolikt att drabbas av cancer och andra typer av livshotande sjukdomar. Utarmning av ozonskiktet: Ozonskiktet spelar en viktig roll i skyddet av miljön eftersom det blockerar inträdet av de skadliga ultravioletta strålarna. Ökad nivå av strålning kan orsaka hudcancer hos individer. Kol reagerar med ozongas, vilket resulterar i att det utarmas i atmosfären. Dessutom kan apparater som släpper ut CFC eller klorfluorkolväten orsaka liknande problem. Infertilitet: Urskillningslös användning av gödningsmedel som bekämpningsmedel och insekticider kan minska jordens bördighet och leda till minskad växtproduktion.


Kort sagt skulle det skapa enorma problem i form av svält och svält hos befolkningen i stort. Dessutom orsakar osäkert vatten flera sjukdomar, som Giardia, Kolera, Tyfus, etc. Vatten är den mest värdefulla gåvan från guden som alla behöver för att överleva. Vi behöver bara ta itu med detta problem omedelbart. Så, föroren aldrig några vattendrag och försök att spara på vattnet. Försök också att följa regeringens regler och föreskrifter om vattenföroreningar. Luftföroreningar är förorening av atmosfären som orsakas av de skadliga partiklar som finns i luften. Dessa partiklar kan vara i fast eller gasform som utvecklats från många källor.


Luftföroreningskällor, såsom fordon, fabriker, dammpartiklar, vulkanutbrott, avskogning, etc. Luftföroreningar kan orsaka flera sjukdomar för människor som hjärt- och kärlsjukdomar och lungcancer och kan ibland leda till döden. En rapport har granskats om att mer än 7 miljoner människor dör varje år på grund av denna luftförorening. Det kan direkt infektera växterna och ekosystemet och förorena marken och vattendragen. Bensin- och dieselfordon är de främsta källorna till luftföroreningar. Men ändå måste vi minska användningen av de resurser som orsakar luftföroreningar.


Eftersom luftföroreningar kan påverka dina lungor och andningshälsa måste du skydda dig från det. Så, när du hör om ökningen av luftföroreningar i dina omgivande områden. Försök att inte tillbringa större delen av tiden utanför ditt hem. Håll dina fönster stängda och ta alltid ett bad för att rensa bort dammpartiklarna från din kropp. Markförorening hänvisar helt enkelt till förorening av mark orsakad av giftiga föreningar och kemikalier som har en negativ inverkan på miljön. Föroreningar som orsakar markföroreningar, såsom bly Pb, kvicksilver Hg, koppar Cu, herbicider, polyaromatiska kolväten, etc. Den främsta orsaken till markföroreningar är jordbruk där odlarna eller bönderna använder bekämpningsmedel på ett felaktigt sätt. Detta leder till nedbrytning av jord och därmed förlorade jorden sin bördighet.


Dessutom orsakar avskogning jorderosion, urbanisering, dumpning av fast avfall orsakade markföroreningar. Det påverkar direkt människors hälsa. Sjukdomar orsakade på grund av markföroreningar är hosta, väsande andning, huvudvärk, illamående, kräkningar, bröstsmärtor, etc. Växter som odlas i en förorenad miljö kan ackumulera en hög koncentration av föroreningar via en process som kallas bioackumulering. Detta kan ytterligare leda till hälsoproblem för de växtätare som äter dessa typer av växter. Det resulterade i förlust och utrotning av olika djurarter. Jorden är mycket viktig för att varje levande organism ska överleva på jorden.


Det är den huvudsakliga och enda matkällan. Vi måste följa de statliga regler som har gjorts för att minska markföroreningarna. Så att vi kan göra vår jord ren och bördig. Numera har föroreningar blivit huvudorsaken till flera problem. Vår miljö, inklusive människor, djur och växter, påverkas på grund av föroreningar. Det orsakar ett stort antal mänskliga dödsfall varje år. Tillsammans med detta orsakar föroreningar i stor utsträckning att flera djur utrotas. Även växterna har problem med sin tillväxt. Vi har tidigare sett huvudtyperna av föroreningar. Olika typer av föroreningar orsakar olika problem i miljön. Såsom, vattenföroreningar orsakar främst döden av vattenlevande djur. Luftföroreningar orsakar främst andningsproblem.


Och markföroreningar orsakar främst markförstöring och jordbruksmisslyckande. Dessutom, nedan är de viktigaste effekterna av föroreningar. Vi vet att föroreningar leder till bildning av CO2. Detta resulterade senare i en enorm mängd smog i atmosfären. Alla typer av föroreningar har en viss effekt på människors hälsa. Luftföroreningar påverkar andningsorganen som orsakar astma och lungcancer.

No comments:

Post a Comment