Wednesday, February 2, 2022

Orsaker till stress uppsats

Orsaker till stress uppsats



Via vår webbplats kan studenter begära hjälp i en mängd olika ämnen och discipliner, orsaker till stress uppsats. Elever kan uppleva stress på grund av dåliga sömnvanor, akademisk press och dålig kost och ohälsosamma matvanor. Regelbundna fysiska övningar är till stor hjälp för god sömn. Beräkna ditt pris. Gör min uppsats!





Beräkna priset på din beställning



Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats åt dig. Fortsätt om du godkänner denna policy eller om du vill veta mer om den. Typ av papper: Uppsats. Ämne: HealthEnvironmentManagementorsaker till stress uppsats, SjukdomLivMedicinStresstid. Stress är spänningen eller pressen på sinnet när ett oönskat tillstånd uppstår. Stress är känt som en situation där man inte är nöjd med resultatet av det utförda arbetet. Det finns många orsaker till stress, och många saker som kan orsaka stress. Från hushållssysslor till nationell och internationell nivå, stressen dyker upp på varje individ. Det finns vissa typer av stress som uppstår för orsaker till stress uppsats kort tid, medan det finns vissa typer av stress som förlänger i många år på en individ eller på något företag som kallas långvarig stress eller långvarig stress Stephens, p.


Den kortvariga stressen orsakas vanligtvis av arbetsbelastning på kontoret, i skolor och universitet på studenter. Även ett hushåll kan känna kortvarig stress om hon orsaker till stress uppsats inte gör hemaktiviteter ordentligt och inom tiden. Tidshantering är en nyckelfaktor och spelar en viktig roll för att kontrollera och skapa stress. Samtidigt som en virusinfektion för patienten och skapar också en kortvarig stress. Dessa kortvariga påfrestningar kan uteslutas med tiden. Dessa har ingen effekt på hälsan eftersom dessa påfrestningar fortsätter med livet. Men när det kommer till långvarig stress, som alla kroniska sjukdomar, permanenta spänningar på arbetsplatsen, alla studenter som inte klarar sig bra i akademin eller personliga problem hemma, orsaker till stress uppsats kan skapa en hel del problem hälsomässigt.


Man kan till och med förlora livet om denna långvariga stress pågår under en längre tid och inte åtgärdas på rätt sätt och i enlighet därmed. Med biologiska ord är stress en vanlig och normal faktor, och den kämpar med omvärlden i situationer som är svåra att möta. Nu ska vi diskutera i detalj hur många typer av stress som finns och hur de påverkar vårt kroppssystem, liv och vårt arbete. Stressen med tking-piller, stressen att besöka läkaren i rätt tid, stressen för att upprätthålla hälsosam och bra mat som passar orsaker till stress uppsats, dessa alla typer av stress fortsätter med orsaker till stress uppsats sjukdomar, orsaker till stress uppsats. Och förutom sjukdomen spelar den en avgörande roll för att skada sinne och kropp. Dessa skäl kan skada hälsan.


Emotionell stress är också relaterad till relationer. Om äktenskapet inte fungerar bra, där orsaker till stress uppsats en rivalitet mellan syskon eller släktingar, om en person vill ha perfektion i en relation och andra inte uppfyller sina åtaganden, då är dessa känslomässiga påfrestningar mycket ödesdigra för människokroppen. Ta ett enkelt exempel, orsaker till stress uppsats, när en person ska på någon anställningsintervju känner han stress i sinnet, när en student tar ett prov känner han också stress. där orsaker till stress uppsats varit undersökningar och rapporter över hela världen, och dessa undersökningar har visat att stressen på arbetsplatser, med alla organisationer, företag är den allvarligaste typen av stress. Sådan stress har tagit många värdefulla liv.


Stressen på arbetsplatsen orsakar inte bara dålig inverkan på en anställds liv, utan det skadar också effektiviteten hos ett företag. Det finns till exempel vissa människor som är allergiska mot buller eller luftföroreningar, men de bor i ett sådant område där dessa två faktorer finns, så dessa faktorer skapar stress på personen. Hans min kommer inte att fungera som den ska, och han kommer ständigt att vara i en stress som påverkar hans arbete, liv och allt. Och det är på grund av denna stress som leder till allvarliga hälsoproblem, främst hjärtproblem. Hjärtat är den del av kroppen som direkt påverkas av negativa och positiva reaktioner från omgivningen. Om omgivningen ger positiva signaler fungerar hjärtat normalt, men i vissa fall när omgivningen inte ger positiva signaler orkade inte hjärtat stressen och därmed uppstår hjärtinfarkter.


Richard S. Lazarus, S. Kognitiva teorier om stress och frågan om cirkularitet. Lazarus, p. Författaren, Lazarus har förklarat dessa teorier i detalj i sitt arbete och visat hur personen reagerar på stressen. I en av teorierna registreras samma persons respons på tre eller flera situationer. Och man fann att en person kanske inte känner stress i alla situationer. Till exempel om en person utsätts för relationer, arbetsbelastning och andra sociala kontakter. En person kanske inte prioriterar alla dessa frågor.


Han kan reagera mer på arbetspressen snarare än de andra två. Så stress för honom är på en arbetsplats. På samma sätt, om det finns en annan person, och den personen är utsatt för ovanstående situationer, kan han reagera olika på varje situation. Så ur denna synvinkel har det blivit tydligt att stressförekomsten beror på varje individ. Det beror på hur varje individ hanterar situationen, och för honom vilken situation som är mer påfrestande än den andra. Resick, P. Stress och trauma. Psykologipress. Enligt denna teori känner sig ibland en person inte bekväm i miljön och tar stressen. Vi förklarar denna teori med enkla ord. När en person går till en ny miljö, kan miljön vara sådan som sätter en person i problem, eller ibland är personen själv inte tillmötesgående med miljön.


Så denna relation mellan miljön och en person tillåter mindre stress för dem som kan anpassa sig överallt, och skapar stress för dem som inte kan anpassa sig snabbt och enkelt. Nu efter att ha vetat väl om orsakerna och orsakerna till stress, kommer vi att ta reda på hur man kan bekämpa alla typer av stress. Jag känner stress, han kan inte lämnas att vara stressad hela tiden. Åtgärder är nödvändiga, och man bör vidta några åtgärder för att bekämpa och behandla den stressen, orsaker till stress uppsats. Oavsett orsaken till stressen är, orsaker till stress uppsats, huvudpoängen är hur man hanterar stressen Theorell, DEC, Enligt skribenten är stress i sig inte en kronisk sjukdom eller någon skadlig sjukdom, men i sin uttryckliga form kan stress skada vad alla andra kroniska sjukdomar kan göra med hälsa.


Man bör känna till den grundläggande orsaken till stress. När den grundläggande orsaken väl är känd är det lätt att kämpa mot stressen. När skälen väl är kända ska man inte sitta och gråta över orsakerna, utan bör försöka hårt för att övervinna och eliminera dessa skäl. Så för att hantera stressen är den inre styrkan nödvändig. Om en är stark nog kan han eller hon hantera alla typer av stress. Stress om långvarig stress är mycket livsfarlig. Vilka är symptomen på stress? En som alltid är orolig för sitt arbete, orsaker till stress uppsats, en som lider av någon sjukdom, en som har problem med att memorera, den som inte uppfyller sina skyldigheter, alla dessa symtom på stress, så det första steget för behandlingen är att känna till symptomen.


När vi väl får veta om symptomen är det lätt att behandla eller hantera stressen. Man kan till och med lindra stress om en person sitter i en bra och bekväm miljö. Sitter med vänner, orsaker till stress uppsats, eller nära sådana, kan till och med titta på en timme av fritidsprogrammet lindra stress. En när man känner stress i ett ljud eller på grund av smuts, kan ta semester, gå ut och bli stressad orsaker till stress uppsats Siddique, Stresshantering: leder till framgång. Enligt författaren är stresshantering helt på individuell viljestyrka, orsaker till stress uppsats.


I vissa delar av världen finns det några stressavlastande centra. Dessa centra ger en bekväm zon för de stressade människorna. Men bortsett från dessa centra måste man hantera stressen själv. Man kan hantera stress om de har följande aktiviteter i tankarna; – Om något stör ska vi först försöka försumma den saken, ska inte stressa förrän eller om det inte är oundvikligt eller okontrollerbart. Genom att enkelt anpassa oss kan vi ta mindre stress Weinberg, SEP- Så genom att acceptera problemet kommer man inte att stressa lika mycket i andra fall.


Det finns många sätt att lindra stress eller hantera stressen. I en av artiklarna beskrivs hur man hanterar stressen. MD, B. Hantera stress. Den här artikeln visar följande punkter som ska antas. Om vi ​​är tillräckligt bra för att hantera stressen kommer många av våra problem att lösas, orsaker till stress uppsats, och vi kan leva ett hälsosamt liv. Stressfritt liv är inte bara nödvändigt för en individ utan också för att förbättra samhället. Palmer, S. Att hantera stress på universitetet: En överlevnadsguide. SAGE Publikationer, orsaker till stress uppsats. The Handbook of Stress Science: Biology, Psychology and Health.


Springer Publishing Company. Siddique, R. SEPTEMBER, Coping with Environmental Stressors av Urban Slum Dwellers. Stephens, orsaker till stress uppsats, M. Stress och hantering i familjer senare i livet. Orsaker till stress uppsats, T. Hur man hanterar stress i organisationer?





essäer om dödsstraffet



De fysiska, miljömässiga och sociala orsakerna till stresstillståndet kallas stressorer. När det väl inducerats av stressorer kan det interna stresstillståndet leda till olika reaktioner. Å andra sidan kan psykologiska reaktioner som ångest, hopplöshet, depression, irritabilitet och en allmän känsla av att inte klara av världen härröra från stresstillståndet. Stress har ett antal omedelbara effekter. Om stressfaktorerna upprätthålls uppstår långsiktiga beteendemässiga, fysiologiska, emotionella och kognitiva effekter. Exempel, en patient spenderar mer pengar på behandling, kan uppleva fortsatt stress även efter att sjukdomen botats, eftersom återbetalning av skuld orsakar stress under lång tid hos honom eller en patient vars ben amputerats efter olycka kan fortsätta att oroa sig för det.


Å andra sidan har många människor utvecklat sätt att hantera stressorer, så att de kan reagera adaptivt. Att lära människor adaptiva sätt att hantera stress, för att främja välbefinnandecykeln är en viktig del av det nyligen framväxande området beteendemedicin. Stress är inte alltid skadligt. Det är faktiskt känt att låga nivåer av stress till och med kan bidra till bättre prestanda. Till exempel kan en student förbereda sig väl för kommande tentamen endast om han har lite stress. Men överdriven stressnivå är utan tvekan skadlig. Vanligt förekommande stressrelaterade kroppssjukdomar är magsår, högt blodtryck, kronisk trötthet, hormonella förändringar, ökad hjärtfrekvens, andningssvårigheter, domningar i armar och ben, hjärtsjukdomar och nedsatt immunitet, etc.


Ångest, depression, hopplöshet, hjälplöshet, ilska, nervositet, irritabilitet, spänning och tristess kan upplevas. Minskad effektivitet, göra misstag, oförmåga att fatta beslut, underätande eller överätande, sömnlöshet, ökad rökning, utvecklar beroende av alkohol och droger, glömska, överkänslighet eller passivitet, olycksbenägenhet och interpersonella svårigheter ses. Stress är kopplat till sjukdomar som cancer och hjärtsjukdomar. Det finns flera medierande variabler som avgör om stress blir farligt eller inte. Till exempel, bra copingmekanismer som kan hjälpa till att minska stress, att ha bra socialt stöd, hjälper ofta till att minska stress.


Uppfattning om stress eller hur en person ser på stress är också mycket viktigt. Till exempel kanske en person inte uppfattar en situation som stressig medan samma situation kan uppfattas som mycket stressande av någon annan person. Personlighetskaraktär som hårdhet eller känslomässig stabilitet hjälper till att motstå effekterna av stress. Hans Selye, en berömd biologisk forskare definierar stress som kroppens ospecifika reaktion på alla krav på den. Det är en nödrespons av kroppen. I detta skede förbereder kroppens snabba reaktioner, många av dem förmedlade av det sympatiska nervsystemet, oss för att klara av stressfaktorn här och nu. Om stressorn fortsätter att vara närvarande, börjar motståndsstadiet, där kroppen motstår effekterna av den kontinuerliga stressorn. Under detta stadium är vissa hormonella reaktioner i kroppen en viktig försvarslinje för att motstå effekterna av stressorer. Till exempel frisättning av ACTH.


Personen kommer inte längre att kunna möta stressorer och han kommer äntligen att ge efter för det. Personen kan utveckla psykosomatisk sjukdom. Elever utsätts för stress av olika faktorer. När en elev utsätts för kronisk stress eller höga stressnivåer, kan deras förmåga att lära sig, memorera och göra bra akademiska prestationer störs oavsett ålder eller klass. Stress kan också få en student att uppleva dålig mental, känslomässig och fysisk hälsa. Lärare och föräldrar kan hjälpa elever att undvika kronisk stress i sina liv om de lär sig om och utvecklar en god förståelse för vanliga stressorer. Stress hos elever kan ha allvarliga skadliga effekter och måste därför åtgärdas. En av orsakerna till stress hos elever är dåliga sömnvanor. Jämfört med elever som får mycket sömn, kommer elever som inte får tillräckligt med sömn på natten eller som saknar sunda sömnvanor att utveckla stress.


Tillräckligt med sömn gör att hjärnan och kroppen hos en student kan slappna av och ladda. Det hjälper också till att säkerställa att immunförsvaret förblir starkt. Enligt Hales och Hales rekommenderas det av National Sleep Foundation att unga människor, särskilt studenter, ska hålla ett regelbundet sömnschema och att de ska sova mellan 8. En annan viktig orsak till studenters stress är akademisk press. När lärare förbereder eleverna för standardiserade prov, ger de dem läxor även om eleverna är så unga som sex bara. Utöver dessa hemuppgifter finns det klassrumsuppgifter och terminsuppsatser som är tänkta att fyllas i och lämnas in inom strikta deadlines. Trycket som kommer från dessa uppdrag tillsammans med elevernas önskan att lyckas akademiskt kulminerar i stress.


Studenter upplever också press att göra bra ifrån sig i sitt akademiska arbete från de nära dem som familj, vänner och till och med lärare Raju. De känner sig därför så pressade att de till och med tar till akademisk oärlighet som att fuska i tentor för att matcha dessa höga förväntningar. Livsmedel som är associerade med höga stressnivåer hos elever inkluderar de som har höga raffinerade kolhydrater, socker, koffein och fett. Detta är fallet med många typer av snabba, bearbetade och färdigmat. Exempel på livsmedel som framkallar stress inkluderar pommes frites, vitt bröd, bearbetade snacks, godis, munkar, energidrycker och läsk Kumar, En hälsosam stressreducerande kost består av livsmedel som innehåller mycket komplexa kolhydrater och fibrer och låg i fetthalt.


Exempel på sådana livsmedel inkluderar magra proteiner, nötter, fullkorn, grönsaker och frukt. Det är anmärkningsvärt att höga stressnivåer kan få eleverna att utveckla fysiska symtom som kan påverka deras akademiska prestation negativt. Dessa tecken och symtom inkluderar bröstsmärtor, förhöjt blodtryck, magbesvär, mumlade eller snabbt tal, nervösa vanor som att pirra, rygg- och nacksmärtor, skakningar och darrningar i läpparna och frekvent huvudvärk Kumar, När en elev upplever dessa symtom, kanske inte känner den motivation de en gång kände för att göra sitt bästa i sådana akademiska uppgifter som att slutföra uppgifter eller förbereda sig för prov. Dessutom är symtomen skadliga för studenters hälsa, en faktor som kan få deras akademiska förmögenheter att minska.


Stress gör också att eleverna har dålig ledningsförmåga. En elev kan bli oorganiserad och osäker på sina prioriteringar och mål till följd av att han lider av höga nivåer av stress. Detta kan ytterligare göra dem oförmögna att effektivt budgetera och hantera sin tid. Detta påverkar naturligtvis kvaliteten på deras akademiska arbete och studiefärdigheter negativt. Höga stressnivåer kan ytterligare leda till självdestruktiva tankar bland elever. När en elev genomgår stress är det troligt att en elev konsekvent tänker på motgångar eller negativa situationer som de befinner sig i.


Dessutom kunde de ständigt fokusera på sina svagheter och misslyckanden samtidigt som de ignorerade sina styrkor och prestationer. Det här är självdestruktiva tankar som inte bara sätter ett slag mot deras självkänsla utan också påverkar hur de beter sig och hur de känner sig både som människor och som elever Patel, De leder till att en elev saknar förtroende för sina förmågor och detta påverkar deras förmåga negativt. framgång i skolan eftersom de inte kan prestera till sin högsta potential. Det finns olika strategier för stresshantering som elever kan ta för att minska stress. En av dessa är att få regelbunden fysisk aktivitet och träna avslappningstekniker som massage, tai chi, yoga, meditation och djupandning.


Studenter kan också hålla stress borta genom att spendera kvalitetstid med vänner och familj, och behålla ett sinne för humor. En annan strategi kan vara att hitta tid för sådana hobbys som att lyssna på musik, spela fotboll och läsa en bok. Det är också viktigt att man får tillräckligt med sömn och konsumerar balanserad kost Mayo Clinic Personal,

No comments:

Post a Comment