Friday, February 11, 2022

Uppsatser om ätstörningar

Uppsatser om ätstörningar



Denna studie försökte analysera förekomsten av och sambandet mellan ätstörningssymptom och depression hos patienter med tidig typ 1-diabetes. Uppsatser om ätstörningar är många saker i livet vi behöver för att överleva. Klappa, ätstörningsuppsatser, L. Det finns dock några tecken och symtom som kan vara ledtrådar på att en person lider av någon form av ätstörning. Vissa människor som upplever stigmatisering eller diskriminering verkar kunna borsta bort dem ganska lätt, medan andra människor drabbas hårt av det.





Kategorier



Papperstyper. Du är fri att använda den som inspiration eller källa för ditt eget arbete. Ätstörningar drabbar män och kvinnor i alla åldrar, även om ungdomar tenderar att vara i åldern ätstörningsuppsatser det är mer mottagligt. Detta beror på att när deras kroppar förändras kan de känna mer press från samhället och kamratgrupper att titta ätstörningsuppsatser och passade in i Segal et al. Typer av ätstörningar inkluderar anorexi, ätstörningsuppsatser, Bulimi och tvångsmässigt överätande, som också kan relateras till de två första.


Orsakerna bakom ätstörningar beror vanligtvis på en reaktion på låg självkänsla och ett negativt sätt att hantera livet och stressen. Ätstörningar ätstörningsuppsatser också ofta förknippad med en underliggande psykisk störning, som kan vara orsaken bakom ätstörningen eller ätstörningsuppsatser kan utvecklas från själva ätstörningen, ätstörningsuppsatser. Psykiska störningar som ofta förknippas med ätstörningar inkluderar ångest, depression, multipel personlighetsstörning, tvångssyndrom, posttraumatisk stressstörning, ätstörningsuppsatser, BiPolar, BiPolar II, Borderline personlighetsstörning, panikstörning och dissociativ störning.


Ju längre en person lider av ED, desto mer sannolikt är det att de kommer att hantera en annan psykisk sjukdom, troligen ångest eller depression något skumt. Det slutliga resultatet av ätstörning kan vara dödligt. Ibland kan anorexi, bulimi och tvångsmässigt ätande uppfattas som långsamma självmord Carruthers. Traditionella behandlingar har fokuserat på att tillhandahålla riskinformation för att öka medvetenheten om konsekvenserna av ätstörningar Lobera et al, ätstörningsuppsatser, eftersom ätstörning är en psykisk sjukdom, är en mer effektiv behandling en som erbjuder psykologisk utvärdering, rådgivning och behandling. Kognitiv beteendeterapi håller på att dyka upp som en mer robust och effektiv metod som kan användas inte bara för att behandla ätstörningar utan de associerade psykiska sjukdomar som kan åtfölja den.


Ätstörningar är genomgripande i samhället och kan få dödliga konsekvenser för dem som lider av det. Många gånger förblir ätstörningar oupptäckta av familjemedlemmar och vänner eftersom de som lider kommer att gå långt för att dölja sina problem. dock, ätstörningsuppsatser, det finns några tecken och symtom som kan vara ledtrådar på att en person lider av någon form av ätstörning. Enligt Segal kan dessa tecken inkludera:. Det finns flera möjliga biverkningar från ätstörningar, både fysiska och psykiska. Fysisk skada kan vara tillfällig eller permanent, beroende på ätstörningens svårighetsgrad och hur länge personen har lidit av den, ätstörningsuppsatser.


Psykologiska konsekvenser kan vara utvecklingen av en psykisk sjukdom, särskilt depression och ångest. Vissa personer som lider av ätstörningar kommer också att utveckla en hanteringsmekanism som att skada sig själva, genom skärning, självstympning eller självförvållat våld, eller SIV Something Fishy. Fysiska konsekvenser av ätstörningar beror på vilken typ av ätstörning personen har. Anorexia nervosa kan leda till långsam puls och lågt blodtryck, vilket utsätter den drabbade för risk för hjärtsvikt och permanent hjärtskada. Undernäring kan leda till osteoporos och torra, sköra ben. Uppsatser om ätstörningar Vanliga komplikationer inkluderar njurskador på grund av uttorkning, allmän svaghet, håravfall och torr hud. Bulimia nervosa, där personen ständigt rensar ut genom kräkningar, kan få liknande konsekvenser som anorexi men med ytterligare komplikationer och skador på matstrupen och maghålan på grund av de frekventa kräkningarna.


Dessutom kan karies uppstå på grund av skador orsakade av magsaft. Om personen också använder laxermedel för att rensa bort kan oregelbundna tarmrörelser och förstoppning uppstå. Peptiska sår och pankreatit kan också vanliga negativa hälsoeffekter National Eating Disorders Association. Om ätstörningen pågår under en längre tidsperiod är döden också en möjlig påverkan, varför det är viktigt att söka behandling för individen så snart det är fastställt att de lider av en ätstörning. När man väl inser att en älskad kan lida av en ätstörning, är nästa steg att komma med ett effektivt ingripande i tid för att förhindra varaktig fysisk skada eller dödsfall.


Den mest effektiva behandlingen hittills är kognitiv beteendeterapi, en aktiv form av rådgivning som kan göras i antingen en grupp eller privat miljö Curtis. Kognitiv beteendeterapi används för att hjälpa till att korrigera dåliga matvanor och förhindra återfall samt förändra hur individen tänker på mat, ätande och sin kroppsbild Curtis. Kognitiv beteendeterapi anses vara en av de mest effektiva behandlingarna för ätstörningar, men det beror naturligtvis på både den kurator som administrerar terapin och attityden hos den som får den. Självkänslan förbättrades också under tiden ätstörningsuppsatser terapisessioner och matvanor förbättrades avsevärt. Kognitiv beteendeterapi anses vara effektiv för behandling av ätstörningar.


Men eftersom ätstörningsbeteenden kan bestå under lång tid krävs vanligtvis pågående psykologisk behandling för ätstörningsuppsatser minst ett år och kan behövas i flera år Curtis. Traditionella behandlingar för ätstörningar bygger på att utbilda potentiella drabbade, särskilt barn i skolåldern, om de potentiella skador, både psykiska och fysiska, som kan orsakas av de olika ätstörningarna. Följaktligen, ätstörningsuppsatser, det finns ett behov av att utveckla nya metoder som går ett steg längre, som främjar en förändring av attityder och beteende hos målgruppen Lobera et al.


Den aktuella forskningen har inte visat att passiva tekniker, som att tillhandahålla information, minskar ätstörningsuppsatser förekomst av ätstörningar eller förbättrar tillståndet hos befintliga patienter. Även om utbildning om ätstörningar, tecken och symtom och potentiella hälsopåverkan är en viktig del av att ge information till både de som kan känna någon som lider av en ätstörning och de som lider av en, är det inte en effektiv behandling i sig. Det måste integreras med en djupare nivå av terapi som hjälper till att förbättra självkänslan och psykologiska problem som ätstörningen härrör från. Sjukhusinläggning har också varit en behandling för dem som lider av en ätstörning, särskilt när en komplikation, såsom njursvikt eller extrem svaghet, uppstår, ätstörningsuppsatser.


Men att behandla symtomet på ätstörningen kommer inte att behandla det underliggande problemet. Sjukhusinläggning kan effektivt behandla symtomet endast när det kombineras med en psykologisk terapi som behandlar det underliggande psykologiska problemet som orsakar det fysiska hälsoproblemet. Effektiv behandling av ätstörningar är möjlig med hjälp av kognitiv beteendeterapi. Men ju tidigare en person som lider av en ätstörning börjar behandlingen desto effektivare är behandlingen sannolikt, ätstörningsuppsatser.


Ju längre en person lider av en ätstörning, desto fler problem kan uppstå på grund av den, både fysiskt och psykiskt. Även om den djupare underliggande frågan kan skilja sig från patient till patient, måste den åtgärdas för att en ätstörningsbehandling ska vara effektiv. Om inte kommer ätstörningen sannolikt att fortsätta. Genom att bli bättre utbildad om det underliggande mentala ätstörningsuppsatser problem som vanligtvis är orsaken till ätstörningar, både familjemedlemmar och vänner till nära och kära som lider av ätstörningar och de drabbade själva kan vidta de åtgärder som krävs för att övervinna ätstörningar och börja vägen till återhämtning.


Carruthers, Martyn. Vem har ätstörningar? Soulwork Solutions, Curtis, Jeanette. Fairburn, ätstörningsuppsatser, Christopher G. Kognitiv beteendeterapi och ätstörningar. New York: The Guilford Press, Lobera, I. och Sanchez, N. Segal, Jeanne, Smith, Melinda, Barston, Suzanne. Att hjälpa någon med en ätstörning: råd till föräldrar, familjemedlemmar och vänner Israeliska politiska partier, Power Point-presentationsexempel. Behöver en professionellt skriven Custom Uppsatser om ätstörningar Just nu kan du få en professionellt skriven uppsats i vilken disciplin som helst med en, ätstörningsuppsatser. Vi skickar nu en länk till dig för att ladda ner din e-bok, kontrollera din e-post.


Tack! Du kan ta emot ätstörningsuppsatser aviseringar nu. Det är ett nöje att hålla kontakten! Visa allt. Papperstyper Filmrecension Uppsats Antagning Uppsats Kommenterad Bibliografi Ansökan Uppsats Artikel Kritik Artikel Recension Artikel Skriva Bedömning Bokrecension Affärsplan Affärsförslag Capstone Projekt Fallstudie Kursuppgifter Följebrev Kreativ uppsats Avhandling Avhandling - Abstrakt avhandling - Slutsats Avhandling - Diskussion Avhandling - Hypotes Avhandling - Avhandling - Litteraturavhandling - Metodavhandling - Resultat GCSE-kurser Anslagsförslag Intervju Labrapport Marknadsplan Flervalsfrågesport Frågesport Personligt uttalande Dikt Power Point-presentation Power Point-presentation med talaranteckningar Frågeformulär Reaktionspapper Forskningsuppsats Forskningsförslag Tal SWOT-analys Termuppsats Uppsats Uppsats Online-quiz CV Översikt Litteratur Recension Film Analys Statistik Problem Matematisk Problem Artikel.


Få en gratis e-bok! Ätstörningar, uppsatsexempel. Sidor: 6 Ord: Uppsats. Denna uppsats skrevs av en av våra professionella skribenter. Behöver en skräddarsydd uppsats skriven för dig? HYRA EN SKRIFTARE! Inledning Ätstörningar drabbar män och kvinnor i alla åldrar, även om ungdomar tenderar att vara den åldersgrupp som är mer mottaglig. Problemet Ätstörning är genomgående i samhället och kan få dödliga konsekvenser för dem som lider av det. Enligt Segal kan dessa tecken inkludera: Begränsning av mat eller bantning: En förändring i matvanor som inkluderar begränsning av mat eller överdriven bantning, ätstörningsuppsatser. Personen som jag ofta missar måltider eller inte äter, klagar över magbesvär eller att de inte är hungriga.


Användning av bantningspiller eller illegala droger kan också märkas. Berusande: Personer som lider kan hetsäta i hemlighet, vilket kan vara svårt att upptäcka eftersom de vanligtvis gör det sent på natten eller på en privat plats. Tecken på potentiell hetsätning är tomma matförpackningar och omslag och dolda lager av högkaloriskräpmat eller desserter. Utrensning: De som lider av bulimi kommer att tvinga sig själva att kräkas efter måltider för att befria kroppen från extra kalorier. Ett tecken på att detta inträffar är när en person gör en tur till badrummet direkt efter att ha ätit regelbundet, eventuellt rinnande vatten eller en fläkt för att dölja ljudet av sina kräkningar.


De kan också använda parfym, munvatten eller andningsmynta regelbundet för att dölja lukten. Förutom kräkningar kan laxermedel eller diuretika också användas för att spola bort oönskade kalorier från kroppen. Förvrängd kroppsbild och förändrat utseende: Människor som lider av ätstörningar har ofta en mycket förvrängd bild av sin egen kropp. Även om de kan verka smala för andra, kan de se sig själva som feta och försöka gömma sin kropp under lösa kläder. De kommer också att ha en obsessiv upptagenhet av sin vikt och klagar över att vara feta även när det är uppenbart för andra att så inte är fallet. Uppsatser om ätstörningar När man väl inser att en älskad kan lida av en ätstörning, ätstörningsuppsatser, nästa steg är att komma med ett effektivt ingripande i tid för att förhindra varaktig fysisk skada eller dödsfall.


Slutsats Det är möjligt att effektivt behandla ätstörningar med hjälp av kognitiv beteendeterapi. Fast med din Uppsatser om ätstörningar Kontakta en av våra experter för omedelbar hjälp! Messenger Live ätstörningsuppsatser. Etiketter: English High School MLA. Uppsatser om ätstörningar Liberty, Disposition Exempel Disposition.





bakgrundsuppsats



Kognitiv beteendeterapi anses vara en av de mest effektiva behandlingarna för ätstörningar, men det beror naturligtvis på både den kurator som administrerar terapin och attityden hos den som får den. Självkänslan förbättrades också under gruppterapisessionerna och matvanorna förbättrades avsevärt. Kognitiv beteendeterapi anses vara effektiv för behandling av ätstörningar. Men eftersom ätstörningsbeteenden kan bestå under lång tid, krävs vanligtvis pågående psykologisk behandling i minst ett år och kan behövas i flera år Curtis.


Traditionella behandlingar för ätstörningar bygger på att utbilda potentiella drabbade, särskilt barn i skolåldern, om de potentiella skador, både psykiska och fysiska, som kan orsakas av de olika ätstörningarna. Följaktligen finns det ett behov av att utveckla nya metoder som går ett steg längre, som främjar en förändring av attityder och beteende hos målgruppen Lobera et al. Den aktuella forskningen har inte visat att passiva tekniker, som att tillhandahålla information, minskar förekomsten av ätstörningar eller förbättrar tillståndet hos befintliga patienter. Även om utbildning om ätstörningar, tecken och symtom och potentiella hälsopåverkan är en viktig del av att ge information till både de som kan känna någon som lider av en ätstörning och de som lider av en, är det inte en effektiv behandling i sig.


Det måste integreras med en djupare nivå av terapi som hjälper till att förbättra självkänslan och psykologiska problem som ätstörningen härrör från. Sjukhusinläggning har också varit en behandling för dem som lider av en ätstörning, särskilt när en komplikation, såsom njursvikt eller extrem svaghet, uppstår. Men att behandla symtomet på ätstörningen kommer inte att behandla det underliggande problemet. Sjukhusinläggning kan effektivt behandla symtomet endast när det kombineras med en psykologisk terapi som behandlar det underliggande psykologiska problemet som orsakar det fysiska hälsoproblemet.


Effektiv behandling av ätstörningar är möjlig med hjälp av kognitiv beteendeterapi. Men ju tidigare en person som lider av en ätstörning börjar behandlingen desto effektivare är behandlingen sannolikt. Ju längre en person lider av en ätstörning, desto fler problem kan uppstå på grund av den, både fysiskt och psykiskt. Även om den djupare underliggande frågan kan skilja sig från patient till patient, måste den åtgärdas för att en ätstörningsbehandling ska vara effektiv. Om inte kommer ätstörningen sannolikt att fortsätta.


Genom att bli bättre utbildade om de underliggande psykiska hälsoproblemen som vanligtvis är orsaken till ätstörningar, kan både familjemedlemmar och vänner till nära och kära som lider av ätstörningar och de som lider av dem själva ta de åtgärder som krävs för att övervinna ätstörningar och börja vägen till återhämtning. Carruthers, Martyn. Vem har ätstörningar? Soulwork Solutions, Curtis, Jeanette. Fairburn, Christopher G. Kognitiv beteendeterapi och ätstörningar. New York: The Guilford Press, Lobera, I.


och Sanchez, N. Segal, Jeanne, Smith, Melinda, Barston, Suzanne. Att hjälpa någon med en ätstörning: råd till föräldrar, familjemedlemmar och vänner, israeliska politiska partier, Power Point-presentationsexempel. Behöver en professionellt skriven anpassad uppsats? Just nu kan du få en professionellt skriven uppsats i vilken disciplin som helst med en. Vi skickar nu en länk till dig för att ladda ner din e-bok, kontrollera din e-post. Tack! Du kan få aviseringarna nu. Det är ett nöje att hålla kontakten! Visa allt. Papperstyper Filmrecension Uppsats Antagning Uppsats Kommenterad Bibliografi Ansökan Uppsats Artikel Kritik Artikel Recension Artikel Skriva Bedömning Bokrecension Affärsplan Affärsförslag Capstone Projekt Fallstudie Kursuppgifter Följebrev Kreativ uppsats Avhandling Avhandling - Abstrakt avhandling - Slutsats Avhandling - Diskussion Avhandling - Hypotes Avhandling - Avhandling - Litteraturavhandling - Metodavhandling - Resultat GCSE-kurser Anslagsförslag Intervju Labrapport Marknadsplan Flervalsfrågesport Frågesport Personligt uttalande Dikt Power Point-presentation Power Point-presentation med talaranteckningar Frågeformulär Reaktionspapper Forskningsuppsats Forskningsförslag Tal SWOT-analys Termuppsats Uppsats Uppsats Online-quiz CV Översikt Litteratur Recension Film Analys Statistik Problem Matematisk Problem Artikel.


Få en gratis e-bok! Ätstörningar, uppsatsexempel. Sidor: 6 Ord: Uppsats. Denna uppsats skrevs av en av våra professionella skribenter. Behöver en skräddarsydd uppsats skriven för dig? HYRA EN SKRIFTARE! Inledning Ätstörningar drabbar män och kvinnor i alla åldrar, även om ungdomar tenderar att vara den åldersgrupp som är mer mottaglig. Problemet Ätstörning är genomgående i samhället och kan få dödliga konsekvenser för dem som lider av det. Enligt Segal kan dessa tecken inkludera: Begränsning av mat eller bantning: En förändring i matvanor som inkluderar begränsning av mat eller överdriven bantning. Personen som jag ofta missar måltider eller inte äter, klagar över magbesvär eller att de inte är hungriga. Användning av bantningspiller eller illegala droger kan också märkas.


Berusande: Personer som lider kan hetsäta i hemlighet, vilket kan vara svårt att upptäcka eftersom de vanligtvis gör det sent på natten eller på en privat plats. Tecken på potentiell hetsätning är tomma matförpackningar och omslag och dolda lager av högkaloriskräpmat eller desserter. Utrensning: De som lider av bulimi kommer att tvinga sig själva att kräkas efter måltider för att befria kroppen från extra kalorier. Ett tecken på att detta inträffar är när en person gör en tur till badrummet direkt efter att ha ätit regelbundet, eventuellt rinnande vatten eller en fläkt för att dölja ljudet av sina kräkningar. De kan också använda parfym, munvatten eller andningsmynta regelbundet för att dölja lukten. Förutom kräkningar kan laxermedel eller diuretika också användas för att spola bort oönskade kalorier från kroppen.


Förvrängd kroppsbild och förändrat utseende: Människor som lider av ätstörningar har ofta en mycket förvrängd bild av sin egen kropp. Även om de kan verka smala för andra, kan de se sig själva som feta och försöka gömma sin kropp under lösa kläder. De kommer också att ha en obsessiv upptagenhet av sin vikt och klagar över att vara feta även när det är uppenbart för andra att så inte är fallet. Lösning När man väl inser att en älskad kan lida av en ätstörning, är nästa steg att komma med ett effektivt ingripande i tid för att förhindra varaktig fysisk skada eller dödsfall.


Uppsatsexempel. Föreställ dig en trettonårig tjej som väger 60 pund för att hon svälter sig själv. Varje gång hon ser sig i spegeln ser hon sig själv som tjock. Tänk dig att hennes föräldrar ser sin dotter bokstavligen sönderfalla i tomma intet. Detta är livet för en familj som hanterar en ätstörning. Även om vissa män också hanterar ätstörningar, har det mesta forskningen gjorts på kvinnor. Är kultur skulle kunna ses som ett narcissistiskt samhälle. Det verkar som att utseendet är en viktig faktor i vår vardag. För kvinnor är att vara smal nästan synonymt med att vara framgångsrik Macionis Även om de flesta collegekvinnor faktiskt vill vara smalare så säger de flesta collegemän att kvinnor borde vara Macionis Detta bevisar bara den fetisch som amerikaner har med sitt utseende.


Att vara smal spelar tyvärr en roll i vårt samhälle. Enligt Dr. John R. Marshall, det är ett faktum att attraktiva åtalade tycks få mer positiva domar i rättssalen och ett företag är mer benägna att anställa en lång smal man än en kort busig man Marshall Dessa faktorer ökar bara chansen för ätstörningar i hela samhället. com 1. Anorektiker som är nära sin död kommer att visa dig prickarna på kroppen där de känner att de behöver gå ner i vikt Thompson 1. Några tecken och symtom på anorexi är: märkbar viktminskning, att bli tillbakadragen, överdriven träning, trötthet, att alltid vara kall, muskelsvaghet, ursäkter för att inte äta, skuld eller skam över att äta, humörsvängningar, oregelbunden menstruation, tecken på kräkningar, missbruk av laxerande medel. , eller bantningspiller, och den frekventa kontrollen av kroppsvikten på en skala Thompson 2.


Så det finns inga avgörande bevis på exakt vad som orsakar anorexi. En annan vanlig ätstörning som ses i samhället är bulimi. Bulimi involverar hetsätning åtföljd av framkallade kräkningar för att hämma vikten. Sexualitet Berusning varierar för alla människor, för en person kan en hetsätning variera från till kalorier, för en annan kan en kaka betraktas som en hetsätning Thompson 1.


Bulimiker är vanligtvis människor som inte känner sig säkra på sitt eget självvärde och som vanligtvis strävar efter andras godkännande Thompson 1. Mat blir den enda källan till tröst för en bulimiker och fungerar vanligtvis som en salvning för att antingen blockera eller släppa ut känslor Thompson1. Till skillnad från anorektiker inser bulimiker att de har ett problem och är mer benägna att söka hjälp Thompson 1. Den troliga huven för en bulimiker som söker hjälp minskar andelen människor som dör av denna sjukdom.

No comments:

Post a Comment