Wednesday, February 9, 2022

Essä om kashmir

Essä om kashmir



Grant, Andrew. De ockuperar olika Margs alpina betesmarker där de betar sina getter och hästar under sommarsäsongen. The Telegraph, sid. Svart hebreisk israelism är en form av svart överhöghet, uppsats om kashmir. Redan på s lades grunden för Pakistan. Pilgrimsfärder i Indien Ord: Längd: 10 Sidor Dokumenttyp: Forskningspapper uppsats om kashmir





Primär sidofält



Under de senaste decennierna har Kashmirfrågan varit en av de mest kontroversiella och splittrande frågorna, utan några tecken på framsteg. Det nuvarande status quo är ohållbart, uppsats om kashmir, och detta problem måste lösas så snart som möjligt innan ytterligare konflikt bryter ut ur det. Essä om kashmir landet Pakistan skapades i det kashmiriska folket ville gå med. Raja Hari Singh gick med på Essä om kashmir, och Sheikh Abdullah stödde detta beslut - men många Kashmir gjorde uppror mot det eftersom de inte var nöjda med att deras öde avgjordes av en man som inte förstod dem eller delade deras kultur eller religion.


Den indiska armén gick in i Kashmir, och den pakistanska regeringen började också stödja dessa rebeller. En del av Kishangarh hade befriats från hinduiskt styre. Ändå, strax efter det, utlovades en folkomröstning för självständighet av FN, som också säkerställde fred mellan båda länderna tillfälligt tills en överenskommelse kunde nås om hur man bäst skulle dela upp det land som förblev obeövat när allt är sagt, uppsats om kashmir. En stor del av dalen är fortfarande under ockupation av Indien. Kashmirerna gjorde uppror mot sina ockupanter i och startade ett krig för befrielse som Pakistan har hindrat dem från att avsluta. Frihet kan vara en universell mänsklig rättighet, men alla utövar den inte lika - Pakistan försöker lösa detta problem på fredlig väg enligt FN-resolutioner som tillåter människor i Kashmir att ansluta sig till båda länderna medan Indien enbart fokuserar på krig som sin lösning; använder allt från våld uppsats om kashmir civila gillar vattenkanoner, tårgasbehållare och pelletspistoler hela vägen upp för våld, inklusive våldtäkt som de har använt upprepade gånger under sammandrabbningar vid gränser, som en incident där indiska styrkor påstås ha gruppvåldtat två pakistanska tonårssystrar ute och samlat ved när uppsats om kashmir onda handlingar som dessa fördöms alltid av fredsförespråkare oavsett vilken sida.


Kashmirfrågan är kärnan i tvisten uppsats om kashmir Pakistan och Indien. Det har en djupgående och direkt effekt på Indo-Pak-relationerna, freden i södra Asien, stabilitet på hemmaplan inom båda länderna såväl som internationellt erkännande för båda sidor - alla tre står på spel med denna konflikt som går tillbaka till före delningen av Syd. Asiatiskt territorium indelas i två suveräna stater: en muslimsk ledd stat Pakistan och en annan hindudominerad land Indien. Läs också: Uppsats om Kashmir. Folket i Kashmir har kämpat för frihet från indiskt styre i mer än femtio år nu, men de tynar fortfarande under sin förtryckande regim utan ett slut i sikte, uppsats om kashmir.


Kashmir är en övervägande muslimsk region med en nästan jämn uppdelning mellan hinduer och muslimer. Det är oklart hur befolkningsklyftan skulle ha räknats ut om Kashmir inte hade anslutit sig till Indien under tiden uppsats om kashmir. Ändå vet vi att det inkluderar några av de mest natursköna sevärdheterna i Asien, har rikliga naturresurser inklusive vattenfall och floder som kan konkurrera med någon annan plats på jorden, men ändå kämpar med massiv fattigdom såväl som våld från båda sidor. Staten gränsar till Pakistan längs dess västra gräns medan Kina ockuperar en del av Kashmirs norra sida; dock gör ingetdera landet anspråk på suveränitet över hela eller delar därav trots territoriella tvister. Ännu viktigare är att resenärer som hoppas att besöka är väsentliga fakta: det lider av nästan konstant oro på grund av terrorismrelaterade aktiviteter av separatister, uppsats om kashmir.


Kashmir är ett samtida exempel på hur människor lider när världens mäktigaste nationer är inblandade i deras angelägenheter. Det började med Maharaja Hari Singh, som olagligt bestämde sig för att ansluta sig till Kashmir som en del av Indien och sedan agerade barbariskt mot sina undersåtar. Detta ledde muslimer till Pakistan för tillflykt; hinduer uppsats om kashmir fördel och gick in i väpnade styrkor den 26 oktober, vilket har varit en oändlig period av kamp sedan dess - ett öde som delas av alla dess invånare, inklusive punjabis, dogras, sindhis eller pathaner som bor där över hela landet. Läs också: Uppsats om min favoritpersonlighet.


Kashmir är ett samtida exempel där vi kan se vad som händer när vissa länder använder våld i strid med internationell lag även om de gör det under påståendet att det gjordes "för fred. Det har pågått en pågående strid mellan Pakistan och Indien om Kashmir i flera år nu, där båda sidor har vägrat att ge efter eller backa i frågan, uppsats om kashmir. Dessa senaste samtal är hoppfulla i den meningen att det åtminstone skulle bli ett slut på krig och brutalitet. Essä om Kashmir-frågan. Senaste utbildningsnyheter Tweets av TopStudyWorld. Kontakta oss Annonsera med oss ​​BISE-resultat Engelska uppsatsämnen. Sc,4,FBIS,1,FBISE,19,FMDC Tidigare papper,1,GMAT,7,Guide,7,Hälsopsykologi,1,HEC,9,HEC ETC ,1,HEC Tidigare papper,1,IELTS,6, Intervjuer,4,ISSB,7,Senaste,M. Phil,2,Master,3,MBBS Students,5,MDCAT,14,MDCAT Registration,1,Medical Colleges,3,News,19,Notes,16,NUMS,1,NUMS Admission,1,NUMS Tidigare papper,1, P.


Den här artikeln är uppsatsen om Kashmir-frågan. Den innehåller information som dess historia, orsaker, effekter och resultat av Kashmir Essä om kashmir.





essä skriva om dig själv



Att besöka de snötäckta bergen från december till början av mars får en att undra över naturens kraft och trädgårdarna vid vattnet erbjuder pittoresk utsikt över floran. Skogstäcket i denna region är hem för många vilda djur och fåglar, av vilka några är sällsynta arter som inte finns någon annanstans på planeten. På grund av variationer i landtopografier och extrema temperaturer är dalen också helt annorlunda i sin flora och fauna. Karakoram Range har mycket tjockt skogstäcke. Eftersom bergen är snötäckta under stora delar av året blir det extremt svårt att odla grödor. Man kan se flytande blommor på sjöar och andra hållbara raser av blommor i denna region.


Platsen erbjuder en rik och blomstrande miljö för vattenlevande liv under de snöklädda sjöarna. Rosor, tulpaner, hyacinter, gyllene collyriums, stockrosor, ringblommor, solrosor, jasminer och snäckor är några av de vanliga blomsorterna i denna region. Vanliga träd som finns i denna region är valnötsträd, mandelträd, kinar- eller lönnträd, cedrar, björkträd och blå tallar. Vilda djur i denna region har djurinvånare, allt från leoparder, schakaler, bergrävar, hanguls, myskhjortar, svartbjörnar, langurer etc. Dalen är hem för fågelarter och några av dem är bulbular och fasaner. Kashmirdalen är ökänd för många kontroverser som stiger utanför politiska agenda. Befrielse av människor som vistas i dalen har varit en lång brinnande fråga sedan evigheter tillsammans och fortsätter att förfölja invånarna även idag.


Blodsutgjutelse och införande av utegångsförbud är en vanlig syn i dalen och införandet av arméer i känsliga områden fortsätter under hela året på platsen. En del av dalen som är infiltrerad av militanter och ökänt kallad PoK i politiska termer verkar vara ett större frågetecken för kommande generationer. Kashmirfrågan förblir olöst än i dag och båda länderna, Indien och Pakistan har utgjutit blod under åren angående rättigheterna över Kashmir. Dessa frågor har gett vika för terroristattacker på platsen och har underblåst gränsöverskridande terrorism mellan de två nationerna. Båda regeringarna har många gånger försökt lösa tvister mellan de två nationerna och befria området från terroristaktiviteter, men har ännu inte nått framgångsvägen.


Civilisationer har gett vägar för nya intåg och generationer har rullat förbi, ändå tycks mysteriet med den brännande frågan om terrorism förfölja landet i stort än i dag. Det finns många topppunkter och kullar som är kända för att ge en spektakulär utsikt över dalen. De vanligaste sevärdheterna för resenärer inkluderar ett besök på Dal-sjön, Shankaracharya Hills, Amarnath-grottorna, Vaishno Devi-templet, den världsberömda Indira Gandhi-tulpanträdgården, Jama Masjid, Gulmarg, Srinagar, Pahalgam, Srinagars Mughal-trädgårdar, glaciärer i Sonamarg, Ladakh, Leh, etc. Kashmir är världsberömt för sin saffransproduktion.


Den huvudsakliga regionen där saffran produceras är distrikten Pulwama, Budgam och Srinagar. Ägaren bad inte om något identitetsbevis eller någon sådan information. Ingen av oss hade ätit något sedan morgonen och vår lunch blev middag. Efter att ha kört bilen en hel dag tröttnade jag och somnade på en gång. Nästa dag började vi vår resa tidigt. Vi åt frukost på Shopian. Affärsinnehavaren berättade något som var ganska nytt för oss och för varje indier som tror att en Kashmiri är en född terrorist. Han sa att för några år sedan tittade några soldater som förmodligen var på jakt efter terrorister in i ett hus, slog ihjäl den gamle mannen och misshandlade också hans dotter.


Hans son som inte var hemma återvände och efter att ha fått veta sanningen blev han arg och blev törstig efter hämnd. Senare påverkade en vän till honom honom att ta vapnet i hans händer och hämnas. Därmed blev han terrorist och dödades senare. Historien lärde oss något som våra medier aldrig vågade berätta. Han berättade att en gång gick några militanter som hade lite fiendskap med en imam in i moskén för att döda honom. De gick in i moskén med vapen och utan att ta av sig skorna. Utan att vänta på att imamen skulle avsluta sin bön kortslutade de honom till döds och gick därifrån. Strax efter kom armén till moskén. De tog av sig skorna och gick in i moskén med vederbörlig respekt för att fråga om mordet. De försäkrade folk att döda de anklagade och redan nästa dag dödades alla militanta av dem med hjälp av Kashmiris.


Den här historien var lika överraskande. Nyligen dödades omkring 7 sju Amarnath Yatris och varje person som hade ett mänskligt hjärta fördömde denna handling. Men det var inte terrorister som var ansvariga för deras död, utan förarens, polisens, arméns och Yatris avsiktliga eller oavsiktliga misstag bidrog till deras död. Nyhetskanalerna utan att veta hela sanningen började använda alla typer av övergrepp för Kashmiris. Pakistanierna anser att området bör fördelas till dem till stor del på grund av den muslimska majoriteten som bor i området, indianerna har å andra sidan länge kontrollerat denna region genom hela dess historia och anser att dess rättigheter till regionen är inneboende.


Smith, För muslimerna som bor i Kashmir har nivån av misstro bestått på grund av bristen på styrning och tjänster som den indiska regeringen tillhandahåller Kashmir-regionen och dess rutiga förflutna av kränkningar av mänskliga rättigheter, vilket resulterat i känslorna att de skulle tjänas bättre. och styrde om pakistansk muslim kontrollerade regionen. Under tider av muslimskt styre över området påbjöds konvertering till islam, intressant nog även om hinduism och buddhism kvarstod i Kashmir-territoriet trots ansträngningarna att konvertera befolkningen till islam. Få tillgång till. Bra uppsatser.


Oroligheter i Kashmir Ord 2 sidor. Oroligheter i Kashmir. Läs mer. Bättre uppsatser. Orsaken till Kashmir Words 3 sidor. Kashmirs sak. Skillnaden mellan Johnnah och Pakistan Words 3 sidor. Skillnaden mellan Johnnah och Pakistan. Är islam en enda universell tradition Ord 2 sidor. Är islam en enda universell tradition. Kraftfulla uppsatser. The Kashmir Issue Words 3 sidor. Kashmirfrågan. Bakgrund till Kashmir-konfliktens ord 3 sidor 5 citerade verk. Bakgrunden till Kashmirkonflikten. Kashmirs öde ord 3 sidor. Kashmirs öde. Tillfredsställande uppsatser. The Mughal Empire Words 2 sidor. Mughalriket. Spänningen mellan Pakistan och Indien ord 2 sidor. Spänningen mellan Pakistan och Indien. Civic Education in Pakistan Words 3 sidor 6 citerade verk.

No comments:

Post a Comment