Wednesday, February 9, 2022

Vad är en reflekterande uppsats

Vad är en reflekterande uppsats



Planera och pröva det du har lärt dig av denna interaktion. I den här artikeln kommer skribenter av vår pappersskrivartjänst att dela med sig av vårt ultimata vad är en reflekterande uppsats vägleda med dig hur du skriver en reflekterande uppsats och inkluderar; definitionen, uppsatsformatet och reflekterande uppsatsexempel som kommer att inspirera dig. Jag säger alltid till mina elever att göra sina citat med hjälp av EasyBib till att börja med och sedan kontrollera informationen på min webbsida för slutlig redigering för att se till att den är korrekt. På gott och ont, förändrade varje tillfälle den kurs som mitt liv har tagit, vad är en reflekterande uppsats. Innan du kan börja skriva din uppsats måste du bestämma dig för vad som är det viktigaste du lärt dig av den här erfarenheten. Den reflekterande uppsatsen om engelskaklassen skulle börja annorlunda.





Vad är syftet med att skriva en reflekterande uppsats?



För att bemästra en sådan skicklighet kan kurslärare få i uppdrag att skriva reflekterande papper. Reflekterande skrivande är en aktivitet där författaren väljer ett minne, händelse, interaktion eller scen, beskriver det och inkluderar en personlig reflektion. Sådant skrivande är värdefullt på ett sätt det hjälper författaren att noggrant undersöka sina tankar och känslor och komma med en övergripande slutsats om vad som hände i det förflutna, hur det påverkade deras liv och vad som kunde ha gjorts annorlunda. En dagboksanteckning är ett exempel på sådant skrivande. Människor vänder sig ofta tillbaka för att återuppleva olika ögonblick som hände i det förflutna. De reflekterar inte heller över resultatet av sådana händelser.


Ändå är det mycket mer effektivt och framför allt, vad är en reflekterande uppsats, analytisk. En reflekterande uppsats är ett förstapersonsskriv där du tar en titt på dina livserfarenheter och beskriver deras innebörd eller vad du har lärt dig av dem. Som en akademisk analys handlar det ofta om att reflektera över det material du lärt dig i klassen. En reflekterande uppsats är ofta en del av den akademiska kursplanen, och eleverna måste skriva reflekterande uppsatser ganska regelbundet. De komponerar ofta sådana stycken för att reflektera över deras lärande eller en händelse som hände inom en akademisk miljö. Genom denna typ av självutvärdering utforskar eleverna inlärningstekniker och deras effekter, analyserar dem och identifierar om de är effektiva och om det finns utrymme för förbättringar.


När du skriver en reflekterande uppsats kan du behöva analysera ett visst objekt, händelse eller koncept. Den bör ha en djupgående analys av vad du än skriver om, vad är en reflekterande uppsats. I så fall bör du ta med information om hur du lärde dig det, vad du vad är en reflekterande uppsats för att förstå om någon och hur du kan tillämpa den kunskap du fått. Obs: Läs vår artikel - Vad är en uppsats? Studenter måste lära sig mycket information för att kunna använda sina studier. De deltar i klasser och andra fritidsaktiviteter för att berika sina kunskaper och komma ett steg närmare sina önskade jobb. Men hektiska scheman fulla av lektioner, andra aktiviteter och antalet tilldelade uppgifter gör att eleverna tränar utanträning och klämmer på prov och tentor.


Sådana memoreringstekniker har ingenting med tankeväckande lärande att göra. Som ett resultat kan det sluta med att du inte kan tillämpa den erhållna kunskapen effektivt. Reflekterande uppsatser syftar till att förhindra elever från tanklöst lärande. Att skriva reflekterande låter dig se över dina synsätt på studier och titta på dem ur olika perspektiv. Det tillåter dig också vad är en reflekterande uppsats observera idéer och koncept och koppla dem till teorier som lärts under lektionerna. Genom att skriva en reflekterande uppsats förbättrar du dessutom ditt analytiska tänkande. Det ger dig möjlighet att undersöka källor och överväga olika synpunkter när du bekantar dig med nya idéer. Slutligen är reflekterande uppsatsskrivande avgörande för att utveckla starka kritiska tänkande.


Sådana papper hjälper elever att närma sig sina studiemetoder mer kritiskt och avgöra om de är fruktbara eller behöver förbättras. Forskare hävdar också att systemiska reflektioner i form av en uppsats eller en tidskrift hjälper dem att utvärdera klassrumsinlärning och välja den mest effektiva studiestrategin. Reflekterande uppsatsskrivande håller på att bli ett viktigt inslag i akademin, med tanke på spridningen av onlineutbildning och bristen på heltäckande feedback från lärare. Det kan vara särskilt användbart för studenter och yrkesverksamma inom komposition, utbildning eller hälsorelaterade områden.


En reflekterande uppsats måste vara strukturerad på lämpligt sätt och innehålla alla delar av en akademisk uppsats. Den är alltid baserad på personlig erfarenhet eller lärande och kretsar kring de tre nyckelkomponenterna som gör den genomtänkt och sammanhängande. Beskrivningen är den första pelaren i ett reflektionspapper. Den målar upp en bild av en händelse eller upplevelse och måste vara kortfattad och placeras i det inledande stycket. Beskrivningen ska ge ett tydligt svar på vad som hände och vad som granskas i din uppsats. Analysen är den andra kritiska delen av en reflekterande uppsats. Detta avsnitt är det mest omfattande. Det bestämmer egenheter och andra väsentliga aspekter av den analyserade idén, tron ​​eller tankarna och känslorna, vad är en reflekterande uppsats.


Särskilt måste författaren förklara en sådan erfarenhet eller lärdom genom att koppla den till en relevant punkt. Oavsett om din reflekterande uppsats berör en upplevelse, en observation eller att lära dig ett begrepp du har lärt dig kan det hjälpa dig att ställa följande frågor vad är en reflekterande uppsats din analys mer rigorös:. Resultatet är den ultimata egenskapen hos en reflekterande uppsats. När skribenten skriver den här delen kapslar skribenten in den inhämtade kunskapen, vad är en reflekterande uppsats dess giltighet, användbarhet och framtida implikationer. Du kan också ställa ytterligare frågor om du har funderingar kring ämnet. De kan vara:. Förutom de nämnda elementen, speglar en reflekterande uppsats en typisk struktur för en akademisk uppsats när den är skriven.


Exakt följande viktiga komponenter:. Obs: Läs vår artikel – Hur man skriver en uppsats – för att lära dig mer om grundläggande tekniker och komponenter för uppsatsskrivning. Att skriva en reflekterande uppsats kan vara krävande. Nedan följer flera exempel som vi kommer att analysera i ett bredare perspektiv. Att läsa dem kommer att belysa hur en välskriven reflekterande uppsats ska se ut, vad du bör fokusera på och hur man uppfyller huvudkriterierna. Nästa sats av reflekterande uppsatsexempel produceras av studenter som studerar engelska på Berry College. Sammantaget är de trevliga reflekterande uppsatser; varje verk innehåller beskrivning, tolkning, vad är en reflekterande uppsats, och resultat som uppfyller de primära egenskaperna hos ett reflektionspapper.


ändå, vad är en reflekterande uppsats, det vore rimligt att titta närmare på var och en av dem och identifiera var de utmärker sig. Som kan ses har varje stycke en enkel struktur. En introduktion består av en inledande mening, beskrivning och ett passande examensarbete. En kropp innehåller en ämnesmening, analys och förklaring. En slutsats sammanfattar i sin tur kritisk information och ger resultat. Uppsatsen analyserar också tydligt klasserna och deras innehåll, och förklarar hur de påverkade författaren.


Annat än det har författaren träffat den sista komponenten i en reflekterande uppsats genom att ställa relevanta frågor e. Uppsatsen kan betraktas som en föredömlig reflekterande uppsats. Exempel 2: Den andra reflektionsuppsatsen börjar med en perfekt introduktion, som innehåller en imponerande vokabulär och beskriver upplevelsen av att studera engelska. Tidningen går sedan mot att analysera klasser tillsammans med läsaktiviteterna som författaren var involverad i. Skribenten lyckades tillhandahålla fullfjädrade analyser och koppla dem korrekt. När det gäller resultaten så avslutade de klart och framgångsrikt uppsatsen. Exempel 3 uppdelning: Den tredje uppsatsen är utan tvekan den mest akademiska, vad är en reflekterande uppsats.


Det innehåller formellt ordförråd, konstruktioner och fraser. Dessutom har den en transparent beskrivning med en kraftfull tes. Hela uppsatsen är uppdelad i omfattande avsnitt som var och en analyserar olika aspekter. Författaren framhåller att majoren var en ögonöppnande upplevelse; det hjälpte författaren att bestämma sig för den framtida karriären e. Det är också väsentligt att peka ut en ramstruktur som författaren lånar från litterära verk. Exempel 4 uppdelning: Det slutliga reflektionspappret från partiet är lika fantastiskt. Likaså innehåller den en välorganiserad beskrivning av genomförda klasser tillsammans med analysen av dem.


Författaren lyckades förklara vikten av sådana kurser och de utmaningar de stött på på vägen. Till exempel talar skribenten om ENGa-kursen om att skriva om plats. Ändå inspirerade detta dem att arbeta hårdare med språket och göra vad är en reflekterande uppsats mindre vältalig, lyftande och ibland överväldigande. Det andra provet består av en enda reflekterande uppsats. Förmodligen skrevs den av en gymnasieelev som siktar på att anmäla sig till en affärs-, marknadsförings- eller PR-kurs. Även om reflektionspappret är nedbrutet i dem, misslyckas de ibland med att överbrygga huvudidén. Till exempel passar det andra avsnittet om tidigare aktiviteter inte bra in på andra stycken.


Det svarar inte heller på en obligatorisk lista med frågor från ovan, vad är en reflekterande uppsats. Denna uppsats saknar enhet och uppfyller inte alla egenskaper hos ett reflektionspapper. En reflekterande uppsats är en typ av papper som använder analytiskt tänkande. Följande är listan med rekommendationer som hjälper dig att komponera en effektiv reflekterande uppsats. Tidsfristen är för kort för att läsa långa guider? Beställ minuter. Få valfri uppsats på upp till 6 timmar. SE EXEMPLEN. SE PROVET. Till skillnad från en dagboksanteckning kan det inte vara ett fritt flöde av dina tankar. Se till att din reflekterande uppsats har en uppenbar introduktion, brödtext och slutsatser.


Använd dina anteckningar: Att förlita sig på klassanteckningar kan hjälpa dig att skriva ett reflekterande papper. Specifikt kommer det att påskynda skrivprocessen, göra uppsatsen relevant för din läroplan och spara tid på att leta efter vetenskapliga källor. Analysera ditt innehåll: Många elever vad är en reflekterande uppsats reflekterande uppsatsskrivande med en berättelse, som beskriver deras personliga upplevelse och skrapar alltså bara på ytan. Se till att analysera vad som hände, varför det hände och vad du lärde dig av det. Använd reflekterande frågor: För att förbättra din analys, ställ dig själv en uppsättning specifika frågor relaterade till ämnet. Undvik vardagsspråk, idiom och andra fraser som kan påverka ditt verk negativt, vilket gör det vad är en reflekterande uppsats och alltför subjektivt.


Tänk dock på att din uppgift är att reflektera över något. Håll därför beskrivningen kort och tydlig.





uppsats om läsglädje



En reflekterande uppsats kräver att uppsatsförfattaren undersöker sin erfarenhet och visar hur deras erfarenhet hjälpte honom att utveckla en bra person. Det är baserat på din egen erfarenhet att det du har lärt dig. Uppsatsförfattarna följer en logisk och välorganiserad plan. Skriv ett reflekterande papper efter att ha analyserat den specifika händelsen från omvärlden och presentera den för publiken på ett subjektivt sätt. Det är det bästa sättet att beskriva din egen övertygelse genom att skriva uppsatser. Skriv en bra uppsats; du behöver samla och dela din personliga livserfarenhet. Det krävs att en detaljerad beskrivning och en sammanfattning av erfarenheten ingår. Du kan också förklara dina tankar och känslor i den reflekterande uppsatsen. Det viktigaste i en reflekterande uppsats är att identifiera de starka sidorna som du har inkluderat i din högskoleuppsats.


När du skriver en reflekterande uppsats bör dina idéer, tankar och känslor vara välorganiserade. En bra reflekterande uppsats är där du kan förklara alla händelser i följd så att läsaren lätt förstår. I den reflekterande uppsatsen nämner du styrkorna och svagheterna som du upplevt. Måla en bild på ett sätt så att läsaren tycker att den är intressant och läs hela uppsatsen. Det första steget i att skriva en bra reflekterande uppsats är att välja ett bra ämne. Börja välja ämne genom brainstorming och forskning. Ett bra ämne gör din skrivande fas intressant. När du väljer ämne, se till att det valda ämnet varken är för brett eller för smalt. När du väljer ämne, fråga dig själv hur det påverkade ditt liv, vad du tycker om det, om läsaren gillar det här ämnet? Dessa frågor är till hjälp när du skapar examensarbetet.


När du väljer ämne, gör efterforskningen. Börja komma ihåg alla mindre detaljer och annan information relaterad till ämnet. Mindmapping och identifiering av alla huvudargument hjälper läsaren att följa utvecklingen av dina tankar och erfarenheter. Det är mycket användbart om du skapar ett diagram eller en tabell för att hålla reda på all din information. Lista huvudpunkterna, specifika detaljer som du tyckte var viktiga. Lista de personliga erfarenheterna och övertygelserna och nämn hur ditt svar på att delas i uppsatsen. När du börjar skriva uppsatsen, skriv den viktigaste läxan du har lärt dig av din erfarenhet.


Det viktigaste ögonblicket blir avhandlingen i din uppsats. När du skriver uppsatsen, försök att välja dina frågor om din upplevelse som relaterar till ditt ämne. Svara på frågorna en efter en och se till att du besvarar dem korrekt. En reflekterande uppsats är mellan och ord lång. Din lärare bör verifiera längden på uppsatsen. Om din lärare vill ha fler ord, skriv det efter deras krav. En reflekterande uppsats har samma uppsatsstruktur som andra typer av uppsatser. Den innehåller också en inledning, stycken i texten och en slutsats. För en bra uppsats är en ordentlig struktur viktig. När du är klar med din uppsats, korrekturläs och redigera din uppsats innan du skickar in den.


Eftersom du berättar en historia om "övertänkande" måste du inkludera vad du tänkte under situationen och ha en hel del intern dialog på gång. Naturligtvis kommer slutet på berättelsen vara att ta reda på att du inte behövde spendera så mycket tid på att tänka på den situationen. Det kommer att leda till din reflektion över din praxis att övertänka saker och hur det har skadat eller hjälpt dig. Svar: Börja med att beskriva dina förväntningar på konferensen och berätta sedan i detalj vad som faktiskt hände. Därefter kommer du att förklara vad du lärde dig och hur den konferensen kommer att hjälpa dig i framtiden. Svar: Du kan skriva den här typen av personligt skrivande om vilken upplevelse du kan ha. Här är några frågor för att styra dina reflektioner om militärtjänst:.


Svar: Börja med en beskrivning av "shrink charms arts" och vad du gör med dem. Se till att alla som inte är bekanta med dem skulle förstå, så använd levande verb, adjektiv som beskriver ord och adverb som slutar ord. Sedan bör den sista meningen efter att du är klar med beskrivningen vara din huvuduppsats för reflektionen. Det skulle vara en mening i stil med:. Svar: Se min artikel om att förvandla din avhandling till ämnesmeningar och fylla i din uppsats:. Fråga: Hur sätter du känslor i en uppsats? Jag måste skriva en uppsats till skolan men jag vet inte hur jag ska sätta mina känslor på ett papper. Hur gör jag det? Svar: En teknik för att hjälpa elever att gå bort från att skriva generiska, ointressanta uppsatser är att föreslå att de skriver mer personliga uppsatser.


Det betyder inte att du måste visa stora känslor i skrivandet, men det betyder att du behöver använda exempel som du faktiskt känner till och bryr dig om. Om du till exempel skriver en uppsats om missbruk kan du antingen skriva om en person du känner som har kämpat med det eller förklara hur du känner när du hör om det här problemet. Du kan lägga till känslor genom att också förklara hur de flesta av oss känner inför en situation eller genom att ge mycket specifika exempel eller berättelser som får läsaren att känna känslor när de läser. Fråga: Hur ska jag placera definitionen av reflekterande skrivande i den här artikeln?


Jag säger alltid till mina elever att göra sina citat med hjälp av EasyBib till att börja med och sedan kontrollera informationen på min webbsida för slutlig redigering för att se till att den är korrekt. Svar: När du gör en reflekterande uppsats kan det vara en bra idé att välja ett ämne för att betona innebörden av ditt tänkande om minne. Särskilt om minnet är något som många av dina läsare kanske också har upplevt, kan det vara bra att fokusera på en upplevelse som "stress" och en publik "vår generation" för att förklara vad du pratar om. För att skriva en utmärkt uppsats är det viktigt att se till att du på ett levande sätt beskriver situationen du upplevde med massor av detaljer och sinnesbilder om stress. Även om du kan påpeka att din egen erfarenhet speglar andras erfarenheter, var noga med att också göra dina reflektioner personliga.


Svar: Eftersom reflekterande uppsatser är personliga berättelser, överdriver du inte om du pratar om dina känslor om upplevelsen. Du skulle bara överdriva om du angav fakta som inte var sanna. Fråga: Är "kvinnors empowerment" ett bra ämne för en reflekterande uppsats? Svar: Det skulle vara en reflekterande uppsats om du använde din egen berättelse som grund för din uppsats och sedan reflekterade över hur du kände dig bemyndigad, lärde dig att känna dig bemyndigad eller inte lärde dig att få befogenhet. Fråga: Hur börjar jag skriva en reflekterande uppsats om Civil Rights Movement? Svar: En bra introduktion till den här uppsatsen skulle antingen vara en reflektion över hur rörelsen fortfarande pågår idag med ett omnämnande av några aktuella nyheter, eller att berätta en historia från den rörelsen som alla minns.


Kanske kan du hitta några nya fakta om en av de mer kända händelserna i den rörelsen som kan vara en bra startplats. Hej Mona, Lycka till med att du orkar med din dagsutmaning. När du är klar har jag många olika övningar och idéer på min hemsida. Jag har skrivit över artiklar för att ge dig några idéer! Kanske kan du dela det du skriver på HubPages också! Jag håller just nu på med en skrivutmaning, men den har inget liknande, en mycket detaljerad guide som är skriven på ett sådant sätt att det får dig att känna att det kommer att bli väldigt lätt att skriva en egen reflekterande uppsats och resultatet blir mycket Bra.


Självklart, efter min dagsutmaning kommer jag också att göra en reflekterande uppsats. Tack så mycket för att du skrev den här artikeln. Jag måste skriva en reflekterande uppsats för klassen och kom över din artikel, det hjälpte mig mycket. Du lade upp allt på ett sätt som är fullt förståeligt, jag visste vad jag behövde göra. Jag fick en reflekterande uppsats på högskolenivå att skriva men visste inte var jag skulle börja. Lyckligtvis hittade jag ditt arbete! Det hjälper mig mycket. Tack Virginia. Virginia, tack för att du skrev den här användbara artikeln. Jag har skrivit ett antal uppsatser, de flesta reflekterande, men jag har aldrig läst mycket om hur man skriver dem. Efter att ha läst din artikel är jag uppmuntrad att jag har varit i bollplanet, men jag har förmodligen inte slagit några homeruns. Jag upptäckte några områden där jag kunde anstränga mig och tänka mer.


Jag har en uppgift för att skriva ett reflekterande papper och jag har aldrig skrivit en förut, så det hjälpte att läsa det här för att få en uppfattning om hur man skriver ett:. Tack Camila - jag hoppas att du kommer tillbaka för att få råd för dina andra papper. Jag har information om hur man skriver många fler typer av uppsatser. Du kan hitta dessa genom att titta på min profilsida eller genom att skriva in den typ av uppsats i en Google-sökning tillsammans med "owlcation" eller mitt namn VirginiaLynne. Denna reflektion är så hjälpsam för mig. Jag har lärt mig mycket av ditt exempel för att skriva mina papper. Tack så mycket för att du delar med dig av din kunskap. Jag kommer i alla fall vara lite säker på att börja på mitt reflektionspapper nu. Det här var så hjälpsamt. Det här är ett bra verktyg för författare att börja med. den här reflektionsuppsatsen var till stor hjälp när jag skrev min självuppgift.


det hjälper mig så mycket och jag är förresten från Papua Nya Guinea. den tror att jag hade poäng och skulle få bra betyg för min prestation. än en gång tack så mycket. Den här reflekterande uppsatsen var mycket användbar för mig och jag är förresten från Indien och jag studerar i klass 6. Mitt prov i engelska är måndagen den 2 april med 80 poäng, jag tror att jag kommer att få bra betyg eftersom jag fick tack för det förra provet! Jag fick i uppdrag att skriva en reflekterande uppsats om en konferens jag deltog i. Jag hade aldrig skrivit en reflekterande uppsats tidigare, och dina uppmaningar hjälpte mig verkligen att sätta en riktning för min uppsats. Tack igen! Hej Rao, allt mitt arbete är upphovsrättsskyddat och du kan inte lägga upp detta på en annan webbplats eller skriva ut det.


Du är dock välkommen att ge dina elever en länk till min sida, som de kan läsa och komma åt gratis. Jag tillhandahåller allt mitt arbete gratis till användarna. Annonser på min sida betalar mig för min tid att skriva nytt material så att jag kan låta folk titta på dem gratis istället för att låta dem köpa dem i en bok. Jag introducerar detta "reflekterande skrivande i vår apotekskola. Jag skulle vilja följa dina riktlinjer. Kan jag använda? Har du upphovsrättsliga grejer? Snälla låt mig veta. Tack. Jag är en författare och det här är första dagen jag läser din delning och jag är så glad för det, tack kära Puthy Ken, jag brukade undervisa studenter från Kambodja och jag vet att du jobbar väldigt hårt.


Jag är glad att du fortsätter dina studier och jag önskar dig lycka till! Kära, Virginia. Tack för att du delar med dig. Det hjälper mig mycket att göra min uppgift om MA-kurs i Kambodja. Jag är en av de utexaminerade studenterna här som verkligen behöver fler dokument i vårt utvecklingsland. Hej Amanda! Jag är så glad att min uppsats hjälpte dig. Fortsätt med ditt skrivande. Det viktigaste är att träna på att skriva lite varje dag! För mer detaljerade guider om de olika modellerna av reflektion, ta en titt på vår guide för reflekterande modeller på NursingAnswers. Den viktigaste skillnaden här är alltså att du inte bara bör lära dig av en reflekterande erfarenhet, utan du bör också omsätta det du har lärt dig i handling.


Du bör notera att detta ramverk nära liknar Essay Structure 1 , som vi diskuterade ovan, med tillägg av ett mer praktiskt element för det sista steget. Därför kan du pröva vad du har lärt dig i en praktisk miljö och sedan lägga till resultatet av detta i ditt slutavsnitt. Detta är kanske för närvarande den mest kända och populära modellen som används i reflekterande uppsatser. Så denna gång är de sex stegen: 1 beskrivning, 2 känslor, 3 utvärdering, 4 analys, 5 slutsatser och 6 handlingsplan. Därför är beskrivningen ganska självförklarande och innefattar, återigen, en beskrivning av händelserna. Därefter ska du dokumentera dina känslor om händelserna, både under evenemanget och efter det; och detta bör följas av en utvärdering av upplevelsen, och vad för- och nackdelarna var, inklusive reaktionerna från de närvarande, och om situationen förändrades på något sätt.


Analysdelen kan sedan innehålla relevant litteratur, som har relevans med händelsen, och detta kommer att följas av en slutsats som visar vad som lärts och vad som kunde ha gjorts annorlunda. Handlingsplanen beskriver sedan vad du skulle göra om situationen utvecklades igen, och vilka förberedelser du kan gå igenom innan den. Som sådana ger dessa ramverk en användbar struktur att arbeta utifrån, och detta kan också införlivas i strukturen för din uppsats om du föredrar det, om du arbetar bättre med ett mer formellt tillvägagångssätt. Detta liknar då mer uppsatsstruktur 2, som beskrivits tidigare, där analysdelen delas upp i avsnitt om känslor, utvärderar dessa känslor och sedan analyserar händelserna, utöver handlingsplanen som föreslagits av Kolb. Figur 1.


Den reflekterande uppsatsen har blivit en häftklammer i bedömningen i utbildningsinstitutioner runt om i världen, och är särskilt vanligt förekommande på universitetets grund- eller forskarutbildningskurser – och därför är det viktigt att förstå alla detaljer i sådana bedömningar, så att du är bättre förberedd när du få ett sådant uppdrag. Om du kan bli bekant med Kolbs och Gibbs reflekterande cykler, kommer du att ha en god uppfattning om vad som förväntas av dig när du får en av dessa uppgifter, och du bör vara skicklig på att skriva i första person och i en formell ton, så att du kan träffa målet med den typ av stil du bör sikta på. Men det viktigaste att komma ihåg, när du gör en sådan uppgift förutom att sträva efter att få ett bra betyg! I slutändan, vad din lärare vill se är att du reflekterar över dina personliga erfarenheter, snarare än att bara låta dem gå dig förbi, och att du kopplar ihop teori med praktik och får en djupare förståelse av dina erfarenheter.


Om du kan göra detta, och ditt skrivande är gediget, skrivet i rätt tid och med rätt ton, så är du nästan säker på att få det betyg du vill ha. Kundinloggning för rättvis användning. Sjuksköterska genomför en patientintervju Hur skriver jag en reflekterande uppsats? Att tänka på strukturen på ditt papper Därefter måste du tänka på strukturen på ditt papper. Uppsatsstruktur 1: Inledning, huvuddel, slutsats Uppsatsstruktur 2: Inledning, beskrivning av händelse, analys, slutsats Om du alltså väljer att gå med uppsatsstruktur 1, måste du slå samman din beskrivning och reflekterande analys, och du kan gör detta genom att ha en ämnesmening som beskriver just den här delen av din upplevelse , följt av lite analys och stödjande detaljer, och sedan genom att lägga till en minislutsats som avslutar stycket – och sedan kan du följa den här mikrostrukturen inom varje pågående stycke i din huvud Kropp.


Som sådan, i uppsatsstruktur 1, kan varje stycke i din huvuddel se ut ungefär så här: Ämnessats: Beskriv den här delen av din upplevelse och vad som hände Analys och stödjande detaljer: Reflektera över denna speciella del av upplevelsen och försök förklara den med användning av olika teorier, perspektiv eller stödjande bevis Styckeslutande Minislutsats: Avrunda stycket med att dra några slutsatser baserat på reflektionerna. Men för många människor kan uppsatsstruktur 2 vara lättare att hantera, som genom att använda detta tillvägagångssätt , du kan helt enkelt skriva en beskrivning av din upplevelse i sin helhet och sedan analysera allt, i mer allmänna termer, och välja ut särskilda delar som du tycker är särskilt intressanta.


net Att tänka på tonen i din reflekterande uppsats Tonen i din reflekterande uppsats är också viktig och bör vara formell till sin natur, utan att vara alltför akademisk, eftersom du kommer att inkludera dina personliga tankar och känslor, som är subjektiva till sin natur. Vad ska du lära dig av att skriva en reflekterande uppsats? Reflekterande ramar som kan dras från Det finns ett antal teoretiska ramar som kan dras från för att konstruera din reflekterande uppsats, och två av de mest kända är de från Kolb och Gibb com Final Thoughts... Den reflekterande uppsatsen har blivit en stapelvara i bedömning i utbildningsinstitutioner runt om i världen, och är särskilt vanligt vid universitetskurser på grund- eller forskarnivå – och därför är det viktigt att förstå alla detaljer i sådana bedömningar, så att du är bättre förberedd när du får en sådan uppgift.


Uppsatser, Storbritannien. November Komplett guide till att skriva en reflekterande uppsats.

No comments:

Post a Comment