Monday, February 21, 2022

Uppsats för barnsoldater

Uppsats för barnsoldater



Citera denna uppsats Uppsats för barnsoldater APA-6 Chicago A-D Chicago N-B MLA-8 Referenser EduPony. På grund av dessa saker, barnsoldater uppsats, vi bestämde oss för att kringgå byar genom att gå genom närliggande buskar. Barn som bor ensamma i konfliktområdena rekryteras ofta. Detta kapitel kommer att kritiskt analysera användningen av barnsoldater i Liberia. I vissa situationer tvingas barn överlevande från byrazzior och massakrer.





Fler sådana här verk



kritisk analys av användningen av barnsoldater i Liberia 5. De tidigare kapitlen har diskuterat de regionala väpnade konflikterna där barnsoldater användes eller används som fallet med Kongo Kongo, barnsoldater uppsats. Detta kapitel kommer att kritiskt analysera användningen av barnsoldater i Liberia. Det fanns ungefärbarnsoldater uppsats, barnsoldater som deltog i väpnade konflikter i Afrika. Av dessa var cirka 24 i den liberianska konflikten, barnsoldater uppsats. Liberia är inget fattigt land. Den har naturresurser som skulle kunna upprätthålla sin beräknade befolkning på 3. Frågan är hur de tillgängliga resurserna användes och hur de bidrog till att underblåsa konflikten.


Tillgången på värdefulla mineraler och trävirke i Liberia bidrog i hög grad till att eskalera och upprätthålla den 14 år långa liberianska konflikten. Barnsoldatens ålder garanterar inte deras immunitet från att bli utplacerad på slagfältet, för medan de flesta är i tonåren, är vissa så unga som sju år gamla. Eftersom de är så ömma i åldern kan de börja som kockar, budbärare, bärare eller vakter, men hamnar ofta i stridens frontlinjer. I Liberia har många pojkar, vissa så unga som nio eller tio man, checkpoints. Myndigheten som följer med ansvaret ger dem fria händer att trakassera, plundra, terrorisera och ibland döda civila.


Att bemanna checkpoints ger ett barn makt och inflytande, även om det är tolv år. Det har funnits tillfällen där femton eller tjugo pojkar sitter i en kontroll och befälhavaren bara är tio år gammal. I utdragna konflikter blir barn också en uppskattad resurs. Barn som har vuxit upp omgivna av våld ser detta som en permanent livsstil. En del har blivit föräldralösa, de lämnas på egen hand och är det ofta barnsoldater uppsats, uttråkade och frustrerade, vilket ger dem få alternativ än att slåss. De kränkningar av mänskliga rättigheter som inträffar när barn används i fientligheter är inte begränsade till barnsoldater som dödar och dödas eller skadas. Flickor används också som soldater och faller offer för våldtäkt och andra sexuella övergrepp.


Konsekvenserna för mänskliga rättigheter är fruktansvärda och långtgående och påverkar inte barnsoldater uppsats på de barn som är direkt berörda, men också på familjerna och samhällena, och fortsätter långt efter att fientligheterna har upphört. Förutom att vara den kontinent som har störst benägenhet för flickor att gå in i styrkor eller grupper via bortförande eller gängpress, är Afrika också den region med barnsoldater uppsats antal barn i väpnade oppositionsstyrkor, uppgår till ungefär. Bland de vanliga rollerna i länder från alla regioner i världen var användningen av flicksoldater som bärare, kockar eller gjorda för att utföra olika hushållsarbete, såväl som spioner och plundrare i byar som tagits över av väpnade styrkor eller väpnade oppositionsgrupper, barnsoldater uppsats.


De faktorer som ger upphov till barns deltagande i konflikter är komplexa. Ingen enskild modell kan varken förklara alla faktorer eller skissera ett enhetligt förfarande som kommer att förhindra barnrekrytering, barnsoldater uppsats, och möjliggöra förfaranden för demobilisering och social återanpassning av barn som har deltagit i konflikter. De flesta barnsoldater kommer från fattiga eller missgynnade delar av samhället i konflikt. Barn som bor ensamma i konfliktområdena rekryteras ofta. Dessutom är det mer sannolikt att de barn med familjer med störda familjer eller inga familjer alls blir barnsoldater. I Liberia, barnsoldater som vi ofta rekryterade från flyktingläger i grannländer som Guinea, Elfenbenskusten och Sierra Uppsats för barnsoldater medan andra rekryterades från internt fördrivna läger IDPwithin Liberia.


Spridningen av handeldvapen i Västafrika bidrog i hög grad inte bara till fortsatta konflikter och upprepade misslyckanden av successiva fredsavtal i regionen, utan har också uppmuntrat och underlättat rekrytering och användning av barnsoldater, såväl som andra allvarliga kränkningar av de mänskliga rättigheterna mot civilbefolkning. Den utbredda tillgängligheten av moderna lättviktsvapen gör att även den yngsta barnsoldaten kan använda vapen effektivt. Den tekniska utvecklingen av vapen idag har producerat armar som väger mindre än sju pund och kostar billigt och ändå så avancerade att även ett analfabetet barn på tio år skulle kunna ta av, sätta ihop, ladda och avfyra det. Men bara denna kunskap, barnsoldater uppsats, gjorde dem inte till skickliga soldater. Tvärtom lider de av mycket högre olycksfall än sina vuxna motsvarigheter, delvis på grund av deras bristande mognad och erfarenhet som leder till att de tar onödiga risker.


Deras ömtåliga kroppar är mer mottagliga för komplikationer om de skadas, och de är mer benägna att bli sjuka under de svåra förhållandena i militära läger. Barnsoldater ses som mer förbrukningsbara och får därför mindre utbildning och måste utföra de farligaste uppgifterna som att leta efter minor eller spionera i fiendens läger. Ofta rekryteras barn genom bortförande i massiva svep av hem, skolor, flyktingläger, internflyktingar och gator. I vissa situationer, barn överlevande byn barnsoldater uppsats och massakrer tvångsinförs.


Bortförande är bara det första steget i en process som använder rädsla, brutalitet och psykologisk manipulation för att uppnå höga nivåer av lydnad för att omvandla barn till mördare. I många konflikter utsätts barnrekryter för misshandel, förnedring och sadism. Under eskaleringen av konflikten, särskilt i Monrovia i juni och juli var det barnsoldater uppsats markant ökning av tvångsrekrytering av barn från alla håll. En ofta använd taktik för att indoktrinera barn för våld är att gradvis utsätta dem för våld och därmed bedöva dem så att de en dag kan begå sadism på medmänniskor. Barnrekryterar i Liberia, barnsoldater uppsats, tvingades skära halsen av husdjur och dricka dess blod.


Barn terroriseras ofta till lydnad, konsekvent tvingade att frukta för sina liv och sitt välbefinnande. De inser snabbt att absolut lydnad är det enda sättet att säkerställa överlevnad, barnsoldater uppsats. Bevis tyder på att rekrytering och användning av barn har blivit valet av många väpnade grupper för att föra krig. Förvisso är inte alla induktioner av barn påtvingade. De som är gamla nog att förstå den bakomliggande orsaken till konflikten vill gå med vuxna i en vördad sak. Andra deltar för att bevisa sig själva och glädja vuxna samtidigt som det kan finnas offer eller familjemedlemmar som barnsoldater uppsats offer, gå med för att söka hämnd.


Det finns flera fall i Liberia där barn bestämde sig för att gå med i rebellgrupper för att hämnas mordet på deras anhöriga. Mediebilder kan också spela en roll. I Liberia kunde oppositionsstyrkorna sända filmer i Rambo-stil som en del av dess stridsträning. I sådana sammanhang lär sig unga pojkar machismo och kommer att förknippa militär aktivitet med respekt och makttvingande attraktioner för barn som annars känner sig maktlösa, barnsoldater uppsats. DDRR Genomförandet av Liberian barnsoldater uppsats överenskommelse och konsolidering av fred, säkerhet och rättsstatsprincipen var beroende av framgångsrikt slutförande av DDRR-programmet.


Alla andra initiativ som syftar till återuppbyggnad efter en konflikt och återställande av grundläggande mänskliga rättigheter, inklusive barnsoldaters, bygger på effektiv DDRR. Vikten av att helt avväpna krigare och förstöra vapen är mycket avgörande eftersom ex-kombattanterna kan använda vapnen för att trakassera civila, plundra egendom eller attackera sina motståndare. Fortsatta förseningar i nedrustning och demobilisering, och tillhandahållande av ekonomiska incitament till tidigare kombattanter, kan förvärra en prekär säkerhetssituation.


I mars hotade MODEL-kombattanter i Tapeta, Nimba County, trakasserier av internationella humanitära organ i området i protest mot förseningarna. I början av april rapporterades LURD-kombattanter, som också var upprörda över förseningen av nedrustning och demobilisering, ha trakasserat civila och stulit pengar och egendom vid inofficiella checkpoints på vägen mellan Totota och Gbarnga. Den tidigare nedrustnings- och demobiliseringsprocessen som ägde rum i Liberia i slutet av talet var allvarligt bristfällig när det gäller att återlämna före detta barnsoldater till sina familjer och samhällen. Medan upp till 20 barnsoldater uppskattades vara inblandade i konflikten som slutade på lite mer än fyra, rapporterades de ha blivit helt avväpnade, demobiliserade och återintegrerade i sina samhällen.


Som ett resultat, med återupptagandet av fientligheterna, barnsoldater uppsats, snabb återmobilisering av barn var möjlig eftersom många till viss del fortfarande var under kontroll av den lokala befälhavaren. Definitionen omfattar flickor som rekryteras för sexuella ändamål och för tvångsäktenskap. Det avser därför inte bara ett barn som bär eller har burit vapen. Tillämpningen av denna breda definition är viktig: innehav av ett vapen är inte en förutsättning för att en barnsoldat ska dra nytta av DDRR-processen. I Liberia, barnsoldater uppsats, innehav av ett vapen eller ammunition var kriterierna för att inkluderas i DDRR-processen. Eftersom inte alla barnsoldater var beväpnade eller inblandade i själva striderna, var många före detta barnsoldater inte inblandade i DDRR-processen och gynnades därför inte av de kontanta bidragen som betalades ut till de med vapen för att hjälpa dem att återintegreras i sitt samhälle, barnsoldater uppsats.


De som lämnades utanför i DDRR-programmet gick helt enkelt över till grannlandet, särskilt i Elfenbenskusten gick med andra rebeller barnsoldater uppsats och tog till vapen. Konflikten i Västafrika var en ond cirkel där barnsoldater flyttade från en rebellgrupp till en annan, för dem var det deras livsstil. Nettoeffekten av detta var att konflikter i denna del av västra Afrika har fortsatt att flyttas från ett land till ett annat. Regeringens internationella organisationer som är involverade i DDRR-processen bör säkerställa snabba registreringsförfaranden vid läger och bosättningar, såväl som vid demobiliseringscentra.


De bör också prioritera omedelbar psykologisk, social och fysisk rehabilitering av före detta barnsoldater i allmänhet och för att förhindra återrekrytering. Inblandning av barn i konflikt har barnsoldater uppsats förödande effekt på deras fysiska och mentala integritet. Det finns högre olycksfall bland barn på grund av deras oerfarenhet, oräddhet och bristande träning. Förutom de oundvikliga riskerna för dödsfall eller allvarliga skador i strid, lider barn oproportionerligt mycket av det militära livets allmänna påfrestningar, särskilt i bushen, och är särskilt sårbara för sjukdomar och undernäring.


Den fulla omfattningen av effekterna av de allvarliga psykologiska konsekvenserna av aktivt deltagande i fientligheterna, med barn som bevittnar och ibland också begår grymheter, kanske bara blir uppenbar över en lång period. Det tar bara några ögonblick att bortföra och tvångsrekrytera barn; det tar dock år för före detta barnsoldater att bli fullständigt rehabiliterade och återintegrerade i sina familjer och samhällen och kunna återuppta sina liv. Barnsoldater i Liberia användes cyniskt eftersom de uppfattades som billiga och förbrukningsbara och lättare att konditionera till orädda dödande och obestridlig lydnad.


Både rebellgrupperna och regeringsstyrkorna förde bort barn, både flickor och pojkar och några så unga som sju år, och tvingade dem att slåss, bära ammunition, laga mat barnsoldater uppsats utföra andra uppgifter, barnsoldater uppsats. Flickor våldtogs och tvingades tillhandahålla sexuella tjänster. Medan äldre flickor var aktivt engagerade i striderna, tillhandahöll yngre hushållstjänster som kockar eller städare eller bar vapen och ammunition. Många barnsoldater fick droger och alkohol för att framkalla aggression och hämma rädsla. Med liten eller ingen militär utbildning, barnsoldater uppsats, de skickades direkt till frontlinjen där många dödades eller skadades.


Konflikten i Liberia varade i 14 år på grund av tillgången till barnsoldater och medel från den olagliga handeln med guld och diamanter driver och upprätthåller konflikten. Konflikten i Liberia har tvingat ett stort antal civila att fly från sina hem. Under det uppskattades att fler än var internflyktingar och andra som levde som flyktingar i grannländerna. Barnsoldater rekryterades från grannländerna Elfenbenskusten, Guinea och Sierra Leone. De rapporterades också ha fört bort barn från flyktingläger i Guinea.


Våldta barnsoldater uppsats annat grovt sexuellt våld mot barn. Våldtäkt och sexuell kränkning av barn och kvinnor kännetecknas alltmer av konflikter. Sådant våld utövas ofta mot pojkar och flickor i ett rättsstatsvakuum som är en konsekvens av konflikter och som förvärras av den efterföljande kulturen av straffrihet. I vissa fall har sexuellt våld använts som en överlagd krigstaktik utformad för att förödmjuka eller utrota en befolkning eller för att tvinga fram fördrivning. Rapporter om höga frekvenser av våldtäkter barnsoldater uppsats sexuellt våld mot barn mottogs i Liberia. I många fall är uppgifterna om incidenter, omfattning och omfattning av sexuellt våld opålitliga eller obefintliga på grund av djupa kulturella tabun kring sådana brott, rädsla för repressalier mot offer och deras familjer och en rad andra faktorer.


Exakt information, avgörande för att bekämpa straffrihet och för programmatiska svar, är svår att få eller verifiera. Sexuellt våld verkar vara särskilt vanligt i och runt flyktingläger och bosättningar för internflyktingar. För barn speciellt, barnsoldater uppsats, de fysiska och psykiska konsekvenserna är förödande. Sådana kränkningar kan också ta barnsoldater uppsats form av sexuellt slaveri, tvångsprostitution och äktenskap eller sexuell stympning, barnsoldater uppsats.





uppsats om den stora depressionen



Bevis tyder på att rekrytering och användning av barn har blivit valet av många väpnade grupper för att föra krig. Förvisso är inte alla induktioner av barn påtvingade. De som är gamla nog att förstå den bakomliggande orsaken till konflikten vill gå med vuxna i en vördad sak. Andra deltar för att bevisa sig själva och glädja vuxna medan det ändå kan finnas offer eller har familjemedlemmar som var offer, gå med för att hämnas. Det finns flera fall i Liberia där barn bestämde sig för att gå med i rebellgrupper för att hämnas mordet på deras anhöriga. Mediebilder kan också spela en roll.


I Liberia kunde oppositionsstyrkorna sända filmer i Rambo-stil som en del av dess stridsträning. I sådana sammanhang lär sig unga pojkar machismo och kommer att förknippa militär aktivitet med respekt och makttvingande attraktioner för barn som annars känner sig maktlösa. DDRR Genomförandet av det liberianska fredsavtalet och konsolideringen av fred, säkerhet och rättsstatsprincipen var beroende av framgångsrikt slutförande av DDRR-programmet. Alla andra initiativ som syftar till återuppbyggnad efter en konflikt och återställande av grundläggande mänskliga rättigheter, inklusive barnsoldaters, bygger på effektiv DDRR.


Vikten av att helt avväpna krigare och förstöra vapen är mycket avgörande eftersom ex-kombattanterna kan använda vapnen för att trakassera civila, plundra egendom eller attackera sina motståndare. Fortsatta förseningar i nedrustning och demobilisering, och tillhandahållande av ekonomiska incitament till tidigare kombattanter, kan förvärra en prekär säkerhetssituation. I mars hotade MODEL-kombattanter i Tapeta, Nimba County, trakasserier av internationella humanitära organ i området i protest mot förseningarna. I början av april rapporterades LURD-kombattanter, som också var upprörda över förseningen av nedrustning och demobilisering, ha trakasserat civila och stulit pengar och egendom vid inofficiella checkpoints på vägen mellan Totota och Gbarnga.


Den tidigare nedrustnings- och demobiliseringsprocessen som ägde rum i Liberia i slutet av talet var allvarligt bristfällig när det gäller att återlämna före detta barnsoldater till sina familjer och samhällen. Medan upp till 20 barnsoldater uppskattades vara inblandade i konflikten som slutade i , rapporterades lite fler än 4 ha blivit helt avväpnade, demobiliserade och återintegrerade i sina samhällen. Som ett resultat, med återupptagandet av fientligheterna, var snabb återmobilisering av barn möjlig eftersom många till viss del fortfarande var under kontroll av den lokala befälhavaren. Definitionen omfattar flickor som rekryteras för sexuella ändamål och för tvångsäktenskap.


Det avser därför inte bara ett barn som bär eller har burit vapen. Tillämpningen av denna breda definition är viktig: innehav av ett vapen är inte en förutsättning för att en barnsoldat ska dra nytta av DDRR-processen. I Liberia var innehav av ett vapen eller ammunition kriteriet för att inkluderas i DDRR-processen. Eftersom inte alla barnsoldater var beväpnade eller inblandade i själva striderna, var många före detta barnsoldater inte inblandade i DDRR-processen och gynnades därför inte av de kontanta bidragen som betalades ut till de med vapen för att hjälpa dem att återintegreras i sitt samhälle. De som lämnades utanför i DDRR-programmet gick helt enkelt över till grannlandet, särskilt i Elfenbenskusten, gick med i en annan rebellgrupp och tog till vapen. Konflikten i Västafrika var en ond cirkel där barnsoldater flyttade från en rebellgrupp till en annan, för dem var det deras livsstil.


Nettoeffekten av detta var att konflikter i denna del av västra Afrika har fortsatt att flyttas från ett land till ett annat. Regeringens internationella organisationer som är involverade i DDRR-processen bör säkerställa snabba registreringsförfaranden vid läger och bosättningar, såväl som vid demobiliseringscentra. De bör också prioritera omedelbar psykologisk, social och fysisk rehabilitering av före detta barnsoldater i allmänhet och för att förhindra återrekrytering. Barns inblandning i konflikter har en förödande effekt på deras fysiska och mentala integritet. Det finns högre olycksfall bland barn på grund av deras oerfarenhet, oräddhet och bristande träning.


Förutom de oundvikliga riskerna för dödsfall eller allvarliga skador i strid, lider barn oproportionerligt mycket av det militära livets allmänna påfrestningar, särskilt i bushen, och är särskilt sårbara för sjukdomar och undernäring. Den fulla omfattningen av effekterna av de allvarliga psykologiska konsekvenserna av aktivt deltagande i fientligheterna, med barn som bevittnar och ibland också begår grymheter, kanske bara blir uppenbar över en lång period. Det tar bara några ögonblick att bortföra och tvångsrekrytera barn; det tar dock år för före detta barnsoldater att bli fullständigt rehabiliterade och återintegrerade i sina familjer och samhällen och kunna återuppta sina liv.


Barnsoldater i Liberia användes cyniskt eftersom de uppfattades som billiga och förbrukningsbara och lättare att konditionera till orädda dödande och obestridlig lydnad. Både rebellgrupperna och regeringsstyrkorna förde bort barn, både flickor och pojkar och några så unga som sju år, och tvingade dem att slåss, bära ammunition, laga mat eller utföra andra uppgifter. Flickor våldtogs och tvingades tillhandahålla sexuella tjänster. Medan äldre flickor var aktivt engagerade i striderna, tillhandahöll yngre hushållstjänster som kockar eller städare eller bar vapen och ammunition. Många barnsoldater fick droger och alkohol för att framkalla aggression och hämma rädsla. Med liten eller ingen militär utbildning skickades de direkt till frontlinjen där många dödades eller skadades.


Konflikten i Liberia varade i 14 år på grund av tillgången till barnsoldater och medel från den olagliga handeln med guld och diamanter driver och upprätthåller konflikten. Konflikten i Liberia har tvingat ett stort antal civila att fly från sina hem. Under det uppskattades att fler än , var internt fördrivna och ytterligare en som levde som flyktingar i grannländerna. Barnsoldater rekryterades från grannländerna Elfenbenskusten, Guinea och Sierra Leone. De rapporterades också ha fört bort barn från flyktingläger i Guinea. Våldtäkt och annat grovt sexuellt våld mot barn. Våldtäkt och sexuell kränkning av barn och kvinnor kännetecknas alltmer av konflikter. Sådant våld utövas ofta mot pojkar och flickor i ett rättsstatsvakuum som är en konsekvens av konflikter och som förvärras av den efterföljande kulturen av straffrihet.


I vissa fall har sexuellt våld använts som en överlagd krigstaktik utformad för att förödmjuka eller utrota en befolkning eller för att tvinga fram fördrivning. Rapporter om höga frekvenser av våldtäkter och sexuellt våld mot barn mottogs i Liberia. I många fall är uppgifterna om incidenter, omfattning och omfattning av sexuellt våld opålitliga eller obefintliga på grund av djupa kulturella tabun kring sådana brott, rädsla för repressalier mot offer och deras familjer och en rad andra faktorer. Exakt information, avgörande för att bekämpa straffrihet och för programmatiska svar, är svår att få eller verifiera. Sexuellt våld verkar vara särskilt vanligt i och runt flyktingläger och bosättningar för internflyktingar.


Speciellt för barn är de fysiska och psykiska konsekvenserna förödande. Sådana kränkningar kan också ta formen av sexuellt slaveri, tvångsprostitution och äktenskap eller sexuell stympning. Även om fall av sexuellt våld mot pojkar ibland rapporteras, ägnas otillräcklig uppmärksamhet åt denna speciella dimension, och sådana kränkningar förblir i stort sett odokumenterade. Viss forskning tyder på att pojkar är särskilt utsatta för sexuellt våld under militära operationer i civila områden eller under militär värnplikt eller bortförande till paramilitära styrkor. De är också särskilt utsatta i flyktingmiljöer och internflyktingar samt i internering.


Sexuellt våld i tider av konflikter, särskilt mot pojkar och flickor, utgör ett brytande av djupa sociala tabun i varje kultur och orsakar som sådan maximal förödelse för samhällenas sociala struktur. Därför kräver de ingripanden som krävs i efterdyningarna av utbrett och systematiskt sexuellt våld mer omfattande tillvägagångssätt som börjar med offren men sträcker sig till de samhällen där de återigen måste hitta sin plats och tröst. Stigmatiseringen av offer för sexuellt våld, som ofta leder till att de blir utfrysta eller marginaliserade, kräver omfattande insatser på samhällsnivå för drabbade flickor och pojkar. Tonvikten måste läggas på att bekämpa straffrihet för våldtäkt och annat sexuellt våld genom rigorösa och systematiska utredningar och lagföring av sådana brott på nationell nivå och ett ökat fokus på detta problem av internationella rättsmekanismer.


På nationell nivå krävs omfattande initiativ för att ta itu med frågan om sexuellt våld, och nationellt ägande av sådana program är avgörande. Givare, FN-systemet och icke-statliga organisationer bör prioritera tillhandahållande av tekniskt och ekonomiskt stöd till nationella myndigheter för att förbereda och genomföra nationella strategier för att hantera sexuellt våld. Vapen och krigare korsade fram och tillbaka över gränserna mellan de fyra länderna. Strukturerad dialog om gränsöverskridande rekrytering och användning av barn har redan banat väg för dialog om bredare barnskyddsfrågor och gjort det möjligt för barnskyddsaktörer på fältet att fullfölja andra prioriteringar såsom tillhandahållande av utbildning och hälsovård till före detta barnsoldater. Konventionen om barnets rättigheter – uppfylla åtaganden Liberia ratificerade FN:s konvention om barnets rättigheter under Under det efterföljande decenniet har liberianska barn emellertid nekats sina mest grundläggande rättigheter.


I rapporten från FN:s generalsekreterare om barn och väpnade konflikter av den 10 november rekommenderas specifikt att kommittén använder landrapporter och granskningar för att främja övervakning och ansvarsskyldighet. En viktig del av återuppbyggnaden efter konflikten i Liberia var bildandet av en ny, professionell, vältränad armé. Fredsavtalet angav uttryckligen att alla irreguljära styrkor skulle upplösas och att Liberias väpnade styrkor AFL skulle reformeras med en ny ledningsstruktur. Bistånd begärdes från det internationella samfundet, inklusive FN, Afrikanska unionen, den ekonomiska gemenskapen av västafrikanska stater ECOWAS och den internationella kontaktgruppen för Liberia.


Den uppmanar specifikt USA att ta ledningen i omstruktureringen av de väpnade styrkorna. En militär rådgivande kommission inrättades tidigt, med de nya, omstrukturerade väpnade styrkorna utplacerade i slutet av december. Detta erbjöd en viktig möjlighet till konkreta åtgärder från NTGL för att säkerställa att inget barn under 18 år rekryterades av väpnade styrkor. Liberia har undertecknat det fakultativa protokollet till konventionen om barnets rättigheter men har ännu inte ratificerat det. Liberia bör utan dröjsmål ratificera det fakultativa protokollet till barnkonventionen om barns inblandning i väpnade konflikter som höjer åldern för deltagande i fientligheter till 18 år och anta lagstiftning som gör 18 år till minimiåldern för militär rekrytering.


Det är tråkigt att barn måste se sina förebilder som inkluderar föräldrar, lärare eller äldre, tortera och döda varandra medan vissa byter ut sina barn mot mat och säkerhet. Denna handling att bryta mot de förväntade moraliska normerna för beteende av auktoritativa figurer översätts av barn som svek, vilket i sin tur manifesteras i dem själva när de växer upp. Dessa manifestationer kan ta sig många former. Även om studier har visat att skolfrånvaro och ungdomsbrott eller attityder som gynnar spelande, före äktenskapets sex och rökning kan indikera sådan förändrad moralisk inlärning hos barn, är fysisk aggression, imitation av militära handlingar och ovilja att samarbeta med kamrater också indikatorer av utvecklingsskador.


Även när kriget är över kvarstår dess effekter på barn långt efter den stressiga händelsen. De kan uppleva bedövande lyhördhet för eller minskat engagemang i den yttre världen. Det var första gången jag dödade. Varje dag finns det barn som får sin barndom stulen från dem. Tillsammans med det bryts deras förhoppningar och drömmar om deras framtid. Människor konfronteras ofta med berättelser om små barn som lämnar sina hem hela natten och flyr till stadskärnor bara för att undvika att bli bortförda igen.


Barn borde ligga i sina sängar och sova på natten, men istället tvingas de till startbanan för att överleva. De var tvungna att mogna och ta hand om sig själva från tonåren. I intervjuade Graça Machel, tidigare fru till Nelson Mandela, barnsoldater och påpekade att:. Barn som lever i våldsamma, terroriserade miljöer upplever sådana fasor som förstörelse av sina hem och dödsfall av föräldrar, syskon, grannar och vänner. Många lever under omständigheter där de fattar kritiska överlevnadsbeslut för att gömma sig under andras avlidna kvarlevor, att döda eller dödas, och lever ofta genom situationer där de tror att de kommer att dö. Dessa barnsoldater tvingas utföra aktiviteter, ibland liv eller död, som vanligtvis är reserverade för vuxna.


Att tvinga barn att växa upp för snabbt resulterar i oförmåga att utföra vissa uppgifter och att ha grundläggande kunskaper. Förlusten av förtroende var mycket uppenbar genom berättelser om barnsoldater, mer specifikt genom Ishmael Beah. Samhällen bröts isär och alla var mer självständiga på grund av den rädsla som människorna hade för varandra. Som Ishmael Beah nämnde,. Vissa människor försökte skada oss för att skydda sig själva, sina familjer och samhällen. På grund av dessa saker bestämde vi oss för att kringgå byar genom att gå genom närliggande buskar. På så sätt skulle vi vara säkra och undvika att orsaka kaos.


Detta var en av konsekvenserna av inbördeskriget. Folk slutade lita på varandra och varje främling blev en fiende. Även människor som kände dig blev extremt försiktiga med hur de relaterade till eller pratade med dig. Det oväntade utbrottet av kriget i Sierra Leone förklarar förlusten av förtroende som man ser. Varje person som skulle ha gått förbi barn och familjer skulle verka hotfull och farlig för samhället. Människor antar alltid det värsta hos någon på grund av deras oförmåga att lita på. Misstron som sågs under kriget förändrar barnen, familjerna och samhällena och kommer potentiellt att förbli även efter kriget.


De skadliga effekterna av inbördeskriget i Sierra Leone på samhällen ses efter kriget slutade år. Det bästa sättet att vitalisera samhället efter ett stort krig är att alla arbetar tillsammans. Med det sagt tror många människor att lagarbete inom en gemenskap är överflödigt, men i verkligheten är de för litlösa mot varandra för att samarbeta. Hittills undviker många människor interaktion eftersom de inte litar på varandra. Lokala samhällen måste snarast arbeta tillsammans för att vända de negativa effekterna som Sierra Leone hade på dem. Barnsoldater klarar inte av krigets hemska satsning i Sierra Leone, så de ger ofta efter för självmord.


Den åldersjusterade dödstalen är Efter inbördeskriget i Sierra Leone ökade självmordstalen snabbt på grund av känslan av värdelöshet som många barn fick utstå. Kriget fick människor att ifrågasätta varför de levde och vad de gjorde för att förtjäna en andra chans. Människor förändras så djupt av kriget att de aldrig kommer att bli desamma igen. Genom att höra de tidigare soldaternas erfarenheter visas det hur krig påverkar barn, familjer och samhällen, både mentalt och fysiskt. Den interna förstörelsen, förmognad av barn och förlust av förtroende är sätten på vilka krigets eviga effekter ses.


Nu arbetar samhällen tillsammans för att återuppbygga sina samhällen och återvinna förtroende. Familjer återförenas och människor kommer återigen närmare varandra. Även om utvecklingen av barn och familjer som arbetar mot ett bättre samhälle med hjälp från UNICEF tydligt visas, tar många människor fortfarande tid på sig att helt återhämta sig från skadorna som har orsakats på grund av inbördeskriget.

No comments:

Post a Comment